Kerstmarkt Heilig Hartschool

Enkele leden van de werkgroep met boven Stefanie Vanbiesbrouck en Isabelle Almey. Onder Lieve Polleunis en Julie Coudenys. (foto WME)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Gezellig samenzijn, genieten van een hapje en drankje en een ritje maken op het skiparcours? Dat klinkt als een geslaagde kerstmarkt. De ouderenvereniging Vriendenkring van ’t Nieuwland, afdeling Heilig Hart is er na een jaar zonder opnieuw volledig klaar voor.

“Naar jaarlijkse traditie organiseren de ouders en leerkrachten van Heilig Hartschool de kerstmarkt op 18 december”, begint Stefanie Vanbiesbrouck. “Vanaf 16 uur is iedereen welkom om een drankje te drinken en zoetigheden te verorberen. Alles is ook heel kindvriendelijk, zo bouwen we een skiparcours en kunnen de kinderen kaartspelletjes spelen.”

Onder voorbehoud

In de klassen zijn ze al liedjes aan het oefenen om op de kerstmarkt te zingen. “Natuurlijk is alles door de huidige omstandigheden onder voorbehoud. Dat maakt het extra moeilijk om zaken te regelen”, legt Stefanie uit. “We moeten vanaf nu ook weer online vergaderen. Dat maakt het er niet gemakkelijker op.” De vriendenkring moet nu geduldig de maatregelen afwachten. “We zien wel wat de overheid of het lokale stadsbestuur beslist. Maar we hopen zeker dat we opnieuw van de partij kunnen zijn.”

“Vorig jaar wilden wij ons 25-jarig bestaan vieren, dat is niet kunnen doorgaan”, betreurt Stefanie. “Nu concentreren we ons vooral op de kerstmarkt en niet per se op een extra feestelijke editie. We zullen al blij zijn als onze kerstmarkt überhaupt kan plaatsvinden.”

Upgrade speelplaats

Niet alleen leerlingen, ouders en leerkrachten zijn welkom. “Iedereen die onze school een warm hart toedraagt, is welkom. Zo willen we wat geld in het laatje brengen om de speelplaats een upgrade te geven. Denk maar aan nieuwe zandbakken of een zonnescherm”, besluit Stefanie Vanbiesbrouck. (KV)

De kerstmarkt vindt plaats op 18 december vanaf 16 uur in Mgr. Van Hovestraat 6 in Tielt. De toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier