Keanu Blomme (20) uit Aartrijke lanceert kortfilm Ho Ho Ho in kerstperiode

Keanu Blomme lanceerde deze week Ho Ho Ho, een kortfilm in kerstsfeer. “We gingen voor een modern onderwerp in een klassiek kerstverhaal”, aldus de regisseur en producer van de film. Wat dat modern onderwerp dan wel mag zijn? “Een kerstman en een sekswerker ontmoeten elkaar op Kerstmis…”

We zien v.l.n.r Fabian Hermans, Keanu Blomme, Manon Deck, Jolien De Clerck. (foto BC)
We zien v.l.n.r Fabian Hermans, Keanu Blomme, Manon Deck, Jolien De Clerck. (foto BC)

Keanu Blomme (20) studeert audiovisuele media aan het Ritcs in Brussel. Hij woont bij zijn ouders en zus Caitlin in de Kouter en is ook Chiroleider in Aartrijke.

Omdat het voor studenten op zijn zachtst gezegd weinig uitdagende tijden zijn, zette Keanu een kortfilmproject op poten. “Net als bij mezelf, zit de motivatie bij veel studenten momenteel diep. Omdat veel schoolprojecten en ons sociaal leven op een zeer laag pitje staan, heb ik het initiatief genomen om samen met mijn medestudent Fabian Hermans een kortfilm te schrijven en te regisseren. We hebben werkelijk alles zelf georganiseerd, van begin tot eind. De voorbije weken waren best pittig, maar gaven ook heel veel voldoening”, begint de Aartrijkenaar die niet aan zijn proefstuk toe is. Hij maakte al de tweedelige documentaire Quarantaine en de kortfilm Slachtoffer .

Omdat de kerstperiode voor de deur stond, koos Keanu voor een kerstfilm. “We gingen voor een modern onderwerp in een klassiek kerstverhaal. De hoofdrollen zijn weggelegd voor twee mensen die het iets minder hebben. Een kerstman en een sekswerker zijn allebei alleen op kerstavond. Ze besluiten om liefde te gaan geven aan andere mensen, zodat ze niet alleen zijn. En zoals het cliché het wil, ontmoeten ze elkaar.”

Chalet vs. caravan

De film kreeg de toepasselijke titel Ho Ho Ho en werd opgenomen in een caravanpark in Lille bij Antwerpen. “Het oorspronkelijke plan was om de film in een chaletpark in Wallonië te draaien, maar daar is er een avondklok om 22 uur. Omdat de film vooral ’s avonds moest gefilmd worden, zochten we een alternatief in Vlaanderen. En ik moet zeggen, de locatie is mooier dan die dat ik oorspronkelijk in gedachten had.”

Afgelopen dinsdag werd Ho Ho Ho gelanceerd, na enkele zeer intensieve film- en productieweken. “Het was zwaar, maar tegelijkertijd o zo leuk om bezig te zijn met dit project. We hopen dat de mensen nu ook van onze kerstfilm genieten en dat ze er toch een beetje gelukkig van worden.”

Ho Ho Ho is te bekijken op het YouTubekanaal van Keanu.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.