Kalligraaf Yves Leterme opent pop-up in Sint-Jakobsstraat in Brugge

Yves Leterme. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De bekende Brugse kalligraaf Yves Leterme opent op 2 september een pop-upwinkel in de Brugse binnenstad. “Ik wil zowel nieuw werk voorstellen als een terugblik bieden op mijn parcours van de voorbije jaren.”

Leterme bouwde de afgelopen dertig jaar een stevige reputatie op in de kalligrafie en als lesgever in de nobele kunst van het sierschrift. Hij werkt normaal gezien vooral vanuit zijn atelier in de Praterstraat in Sint-Kruis, maar in september toont hij zijn werk aan een ruim publiek.

“Ik open de hele maand september een pop-upwinkel in de Sint-Jakobsstraat 27. Het werd tijd om eens fatsoenlijk uit te pakken met een solotentoonstelling in mijn thuisstad. Letterfanaten komen van over heel de wereld vroeg of laat naar kunststad Brugge afgezakt, en ik wil mee helpen bewijzen dat onze faam op dat gebied meer dan verdiend is. Met deze pop-up wil ik zowel nieuw werk voorstellen als een terugblik bieden op mijn kalligrafisch parcours.”

Live aan het werk

Leterme biedt in de pop-up een ruim assortiment van origineel werk – op papier, glas, stof metaal of canvas – en prints, wenskaarten en objecten aan. Er zijn ook filmpjes en slideshows te zien. En uiteraard kun je de artiest er ook live aan het werk zien en met hem in gesprek gaan over zijn passie.

“Ik wil eigenlijk een oase creëren voor iedereen die dorstig is naar Schone Letteren en schone letters. Ik hoop dat ik ook de aandacht kan trekken van mijn Brugse medemens en de voorbij kuierende toerist. Mogelijks kan ik hen dan mijn wereld binnenloodsen en hen vertellen over het boeiende bestaan van de kalligraaf als ambachtsman en kunstenaar.”

Van 2 tot 30 september. Dicht op maandag. www.yvesletermeletters.com/

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier