Kaartjesactie moet ouderen warme kerstperiode bieden

351 leerlingen uit het Spes Nostra Kuurne uit het eerste- en tweede jaar hebben samen 460 kerstkaartjes geknutseld.©BR1 BRU
351 leerlingen uit het Spes Nostra Kuurne uit het eerste- en tweede jaar hebben samen 460 kerstkaartjes geknutseld.©BR1 BRU
Redactie KW

223 bewoners en ongeveer even veel personeelsleden van de twee Kuurnse woon-zorgcentra mogen weldra een kerstkaartje met een persoonlijke boodschap verwachten. Hiervoor zorgen de 351 leerlingen van het eerste en tweede jaar van het Spes Nostra.

“We staan ervoor bekend een warme school te zijn”, vertelt Nathalie Adyns, leerkracht godsdienst, wiskunde en co-voorzitter van de pastorale raad. “Verschillende goede doelen, zowel lokaal als globaal, kunnen jaarlijks op de inzet van onze leerlingen en ons korps rekenen. Om het gemis in samenhorigheid, verbondenheid en warmte wat op te vangen, proberen we nu zoveel mogelijk warmte uit te stralen vanuit onze school. We kozen ervoor om in deze moeilijke periode alle bewoners en personeelsleden van de Kuurnse woon-zorgcentra een persoonlijk kerstkaartje te bezorgen.”

Eenzame kerst

“We vonden het belangrijk om onze leerlingen even te laten stilstaan bij een eenzame kerst en wat dit voor deze mensen betekent. Ook het personeel vergeten we uiteraard niet. We willen hen bedanken voor hun extra tijd, aandacht en zorgzaamheid voor hun bewoners.”

In totaal werden 460 kerstkaartjes handgemaakt door de leerlingen en allemaal voorzien van een persoonlijk tekstje of wens binnenin. Om ook het kerstgevoel optimaal te laten doorsijpelen op de school zelf zorgde de pastorale raad voor kerstlichtjes op de speelplaats. Het initiatief van Spes Nostra werd alvast positief onthaald door de twee woon-zorgcentra. De kaartjes werden reeds geleverd aan de woon-zorgcentra maar konden nog niet worden verdeeld omdat ze eerst nog een kleine quarantaine moeten doorlopen zodat alles veilig blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier