https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Junimaand is compostmaand in Meulebeke

We zien v.l.n.r.: Dirk Verwilst, Danny Bossuyt en compostmeesters Humberto Gadeyne en Daniël De Fraeye. Filip Desplenter was verontschuldigd. (foto Luc)
We zien v.l.n.r.: Dirk Verwilst, Danny Bossuyt en compostmeesters Humberto Gadeyne en Daniël De Fraeye. Filip Desplenter was verontschuldigd. (foto Luc)
Redactie KW

Duurzaam met afval omgaan, is nog steeds een uitdaging waar ook het gemeentebestuur van Meulebeke een punt van maakt. “Beter voorkomen dan genezen, zegt het spreekwoord. Om die reden gaan we dan ook voor het voorkomen van afval”, opent Danny Bossuyt (CD&V), schepen van Groen.

“Dit kan al door afvalarm te winkelen of met een eigen tas of plooibak naar de winkel te gaan. Een beroep doen op de kringloopwinkel of het correct sorteren van glas, papier en petflessen speelt hierbij ook een belangrijke rol.”

“Thuis composteren is ook iets dat we aanmoedigen. Op die manier slagen we erin het restafval met enkele kilo’s per jaar te verminderen. Het afvalcijfer bedraagt voor onze regio 156 kg per inwoner per jaar.”

Thuis composteren

“Het streefdoel voor 2020 was 138 kg. Dat het cijfer niet behaald werd, is te wijten aan de coronacrisis waarbij het thuis consumeren een grote rol speelde. Om iedereen aan te zetten om met het thuis composteren van start te gaan, kan men in juni een compostvat van 280 liter met beluchtingsstok kopen aan 22 euro i.p.v. 28 euro. Een compostbak van 1.280 liter kost dan 56 euro i.p.v. 70 euro. Deze kunnen besteld worden bij onze groendienst in het gemeentehuis, 051 48 80 80”, geeft schepen Bossuyt mee.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.