Julien Logie op 88-jarige leeftijd overleden

In het woon- en zorgcentrum Ter Beke in Geluwe is Julien Logie (88) overleden. Hij was in de Gapersgemeente en de regio een heel verdienstelijk en wijs man. Veel van zijn vrije tijd ging uit naar het gidsen. Julien verdiepte zich ook graag in de geschiedenis en schreef heel wat artikels. Hij is eerst vijftien jaar priester geweest. Op zijn veertigste trad hij in het huwelijk met Liliane Dujardin.

Julien Logie werd 88. © GF

Julien Logie was afkomstig uit Ieper. “Ik was onderpastoor in Lissewege“, vertelde hij ons destijds. “Daar leerde ik mijn echtgenote kennen. Ze gaf er les. Ik gaf ook een tijdlang les in Izegem. Ik kende Liliane al zeven jaar. Ik ben zelf naar het bisdom geweest met die melding. De bisschop van toen was Emiel Jozef De Smedt zaliger. De zaak werd geregeld met een kanunnik. Na mijn aftreden werd ik tot aan mijn pensioen in Kortrijk bediende bij de toenmalige Kredietbank (nu KBC, red). De bisschop hielp zelfs mee zoeken naar een job.”

Liliane en Julien adopteerden drie kinderen. KimJan kwam uit Korea. Guy is opgegroeid in Oostende. Anitha is een Indische. Met Mieke en wijlen Peter waren er ook twee eigen kinderen. Er zijn daarnaast tien kleinkinderen. Julien woonde jarenlang in de Kleine Roeselarestraat op Ter Hand (Geluwe). Hij was jarenlang koorleider van ‘De zangers van Ter Hand’ en zong ook met het gemengd koor A Lieta Vita uit Geluwe. Veel van zijn vrije tijd ging uit naar het gidsen in onder meer Ieper, Menen, Diksmuide, het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik en het Vlasmuseum in Kortrijk. Daarvoor volgde hij een cursus. Julien verdiepte zich ook graag in de geschiedenis. Hij was destijds bestuurslid van de Stedelijke Oudheidkundige Commissie Wervik.

Julien was ook lid van ‘t Erfgoed Gilwe, de vereniging voor de geschiedenis en erfgoedzorg van Geluwe. Toen het met zijn gezondheid niet meer zo best ging, verhuisde Julien met zijn echtgenote Liliane Dujardin naar een flat op ‘t Kapittelplein in Geluwe. Later trok hij naar het rusthuis.

De uitvaartplechtigheid gaat door op zaterdag 11 mei om 10 uur in de Sint-Dionysiuskerk in Geluwe.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.