Judas TheaterProducties strikt topcast voor musical ‘Ganesha – Een perfecte God !’

Exact tien jaar na de wereldpremière in Antwerpen brengt Judas TheaterProducties een herwerking van hun succesproductie ‘Ganesha – Een perfecte God’. Regisseur Martin Michel kan rekenen op een volledig nieuwe topcast met Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave. Zij hebben alvast heel veel zin om er in te vliegen. De musical is vanaf 3 april 2020 te bewonderen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Goele De Raedt verdiende reeds haar strepen als (musical)actrice. Zo was ze vorig seizoen nog te zien in “Aladdin” bij Uitgezonderd en in “Titanic” op het Donkmeer. Daarnaast doet ze regelmatig stemmenwerk, zoals in de Disney film “Coco” als mama Imelda. Binnenkort kan je haar opnieuw bewonderen in de Ketnet Musical, waar ze ook de vocal coaching voor haar rekening neemt. Mensen begeleiden in hun passie is iets waar Goele met hart en ziel voor gaat.

Kirsten Cools speelde verschillende rollen in het Ballet van Vlaanderen en ook bij Studio 100, Stage Entertainment, Uitgezonderd Theater, V&V en Music Hall. Zij werd vaste choreograaf en regisseur bij Muzix-musicalstages. Hoewel ze de laatste jaren minder op toneel stond, vond je ze wel vaak in de studio waar ze haar stem verleende aan verscheidene Disney- en andere tekenfilms. Kirsten heeft sinds enkele jaren ook haar eigen dansschool.

Pieter Van Keymeulen speelde mee in tv-series als “Spring”, “Sara”, “David”, “Thuis”, “Loslopend Wild” en “Familie”. Hij speelde hoofdrollen in de musicals “Blood Brothers” en “Kiss Of The Spider Woman” van InTeam en was recent te zien in “FIERce!” van Theater M. Pieter is vaste presentator op MENTtv en nam onlangs 2 singles op getiteld ‘You’re The First The Last My Everything’ en ‘Je Neemt Me Mee’

Wanne Synnave is wat je noemt een muzikale duizendpoot. Hij speelde o.a. mee in de musicals “Muerto!” en “Magdalena” en stond voor de camera in “Kosmoo” en “Hartendief”. Wanne is daarnaast ook actief als auteur. Zo schreef hij script en de liedteksten voor de musicals “Magdalena” en “November ’89”. Sinds deze zomer is hij MNM-dj bij de Grote Peter Van De Veire Ochtendshow samen met Kawtar Ehlalouc.

Het verhaal : “Ganesha – Een perfecte God” vertelt het verhaal van Karin en Margreet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase God van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margreet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn.

“Ganesha – Een perfecte God” is gebaseerd op “A Perfect Ganesh” van Tony Award© en Emmy Award© winnaar Terrence McNally. Deze Amerikaanse auteur is bekend van musicals als “The Importance Of Being Ernst”, “Ragtime” en “Kiss Of The Spider Woman”.

Allard Blom en Rhody Matthijs maakten in 2003 een musicalbewerking van dit toneelstuk, dat workshops kende in de ‘Frank Sanders Academie’ en in het ‘M-Lab’. Het is echter Judas TheaterProducties die voor de uiteindelijke wereldpremière zorgde in de zwarte zaal van het Fakkeltheater op 22 januari 2010. Tien jaar later acht de producent de tijd rijp voor een herwerking en herneming van deze gelauwerde productie. “Ganesha – Een perfecte God” was namelijk de grote winnaar van de Vlaamse Musicalprijzen2010. De voorstelling werd maar liefst negen keer genomineerd en mocht vijf prijzen mee naar huis nemen : Beste musical, Beste regie (Martin Michel), Beste vrouwelijke hoofdrol (Karin Jacobs), Beste inhoudelijke prestatie (Allard Blom) en Beste creatieve prestatie (Harry De Neve).

Desondanks de subsidiestop en de huidige besparingen binnen de projectsubsidies, blijft Judas zich toch engageren om eigen producties op de planken te brengen. “Ganesha – Een perfecte God” kreeg in 2010 een projectsubsidie van de Vlaamse Overheid en dit was tevens de eerste keer in de geschiedenis van Judas dat het productiehuis subsidies mocht ontvangen. Nadien volgden er nog subsidies voor “Lelies” en “Iedereen Beroemd” en van 2013 tot en met 2016 werd Judas zelfs structureel betoelaagd. Het productiehuis betreurt dan ook de huidige gang van zaken binnen het subsidielandschap, want door te besparen op subsidies krijgen creaties van eigen bodem amper tot geen kansen meer. Dit beknot de evolutie van alle genres en geeft jong talent een pak minder kansen. (PADI)

De voorstelling speelt van 3 april tot en met 26 april 2020in de Rode Zaalvan het Fakkeltheater te Antwerpen. Reservatie en tickets : 070 246 036 – www.judas.be. – Tickets : 29 euro. VIP-tickets 39 euro (inclusief drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen, programma).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.