Jonith opent met Chapeluur krokettenzaak in hartje Gent

WIELSBEKE/GENTDe jonge Wielsbeekse ondernemer Jonith Herman (25) opent in Gent zijn eigen horecazaak. Chapeluur is een uniek concept waarbij de klant een krokettenmenu kan kiezen tussen 10 en 25 euro.

Begin 2020 zou Chapeluur van start gaan onder de naam Hallo Kroket. Met wat uitstel door de coronacrisis en een andere naam ziet Jonith nu zijn droom werkelijkheid worden. “Ik heb altijd graag een vakantiejob in de horeca gedaan. Hoewel ik geen horeca-opleiding gevolgd heb, is die gedachte toch blijven spelen. Na het vinden van enkele investeerders is het nu zover”, getuigt Jonith.

Nieuwe kansen

De coronacrisis creëerde voor Jonith zelfs nieuwe kansen. Een prachtig 18de-eeuwse woning op de Kortemunt in Gent kruiste zijn pad. “Normaal zouden we hier nooit een kans maken, maar nu was dat pand beschikbaar. We hebben niet getwijfeld om daar Chapeluur in onder te brengen.”

De kroket wordt het thema in de zaak van de Wielsbekenaar. Hij merkte dat er nog amper zaken bestonden die expliciet rond kroketten werken. “Ons concept is een snelle en lekkere hap. In combinatie met kroketten is dat vrij uniek. De klant kan kiezen tussen krokettenmenu’s met 3, 4 of 5 sterren. Dat gaat dan van een kaaskroket tot een kreeftkroket. In combinatie met een bijgerechtje varieert de prijs dan van 10 tot 25 euro per menu.”

De opening van Chapeluur zal in drie fases verlopen. “We leveren eerst bij de mensen thuis in Oost- en West-Vlaanderen, in januari zullen we de takeaway starten en als horecazaken weer mogen openen, doen we dat ook”, blikt Jonith vooruit.(NVR)

Info: www.chapeluur.eu en op Facebook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.