Jongeren kunnen in Oostende voortaan spullen opbergen in locker tijdens het uitgaan: “Het gaat om een proefproject”

Steve Dorchain (Hoofd dienst Integrale Veiligheid), Chloë Van Deputte (Coördinator positief uitgaansbeleid) en schepen Maxim Donck.
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Voortaan vind je in de Langestraat, middenin de Oostendse uitgaansbuurt, lockers. Daarin kunnen jongeren tijdens het uitgaan hun spullen opbergen. Het gaat om een proefproject dat loopt tot 9 januari.

Stad Oostende wil verder inzetten op een positieve en veilige sfeer in de uitgaansbuurt. Via een proefproject moeten de bezoekers van die uitgaansbuurt hun spullen op een veilige manier kunnen stockeren.

“Op bepaalde ogenblikken komen er in de Langestraat heel veel mensen samen op een relatief kleine oppervlakte”, zegt schepen van Uitgaan, Maxim Donck (N-VA). “Tijdens die drukke periodes is het voor gauwdieven eenvoudiger om toe te happen. Dit proefproject met lockers moet de bezoekers de mogelijkheid geven om persoonlijke spullen zoals rugzakken en jassen op een veilige manier te stockeren.”

Voor een kleine locker betaal je 3 euro en voor een grote locker betaal je 6 euro. Daarmee kan je je spullen gedurende 6 uur stockeren. Na verloop van die 6 uur, gaat de tijd gewoon verder, maar betaal je een halve euro extra per bijkomend uur. De proefperiode start op vrijdag 28 oktober en eindigt op 9 januari. Daarna wordt het project geëvalueerd.

Meer info op www.oostende.be/lockers.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier