Jongeren houden ‘s nachts kampvuur in natuurgebied

De jongeren maakten 's nachts een kampvuurtje in het bos. © Getty Images/EyeEm
Redactie KW

De politie kliste vrijdagmorgen drie minderjarigen die de hele nacht een kampvuurtje hadden gemaakt in het Kerkepannebos in De Panne, nabij de Bosstraat.

Iemand meldde namelijk rond 7.30 uur dat er een smeulend vuurtje te zien was in het bos. Toen de politie en de brandweer aankwamen, zag men drie jongeren wegrijden met de fiets.

Volgens de politie hadden de drie jongeren uit de streek een kampvuurtje gemaakt van een meter doorsnede. Ze hadden de hele nacht bij het kampvuurtje gezeten. Bij aankomst lagen er nog smeulende blokken hout en het kampvuur was niet omringd met een stenenkring. Op het ogenblik dat de jongeren weg wilden, was het vuur zeker nog niet gedoofd. De brandweer bluste het vuurtje dan maar.

De drie werden meegenomen voor verhoor en kregen een proces-verbaal. Enerzijds is het maken van een kampvuur verboden – zeker in een natuurgebied – en anderzijds overtraden ze de regels rond de nachtklok en het samenscholingsverbod. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten