Jonge onderneemster Bo (21) opent eigen kinderdagverblijf

© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De dag na haar eenentwintigste verjaardag opende Bo van Hyfte de deuren van kinderdagverblijf Bubbels & Bo. “Het is al altijd mijn droom geweest om met kindjes te werken”, zegt Bo van Hyfte.

Bo van Hyfte werd op zondag 3 oktober 21 jaar; een verjaardag die dit jaar wel héél belangrijk was voor haar. “Om zelfstandig een kinderopvang te mogen runnen moet je 21 jaar oud zijn. Dat heb ik gerespecteerd, maar ik heb geen dag te lang gewacht”, lacht Bo. Als dochter van de voormalige uitbaters van café De Vrede en kinderspeeldorp BoBo’s land in Moerkerke zit het ondernemen haar in het bloed. Zelf ook in de horeca stappen was voor haar echter geen optie. “Dat heeft me nooit aangesproken. Het is al altijd mijn droom om met kinderen te werken. Bo heeft een technische opleiding en volgde een zevende specialisatiejaar leefgroepwerking. Dat staat haar toe met uiteenlopende groepen kinderen en jongeren te werken.

Geen concurrentie

Bubbels & Bo is gevestigd in het ruime pand met woning waarin Kelly De Sutter op de eerste verdieping zelf ook een kinderopvang runt. “Ik wist dat hier al een tijd een pand leeg stond en ben met Kelly gaan praten. Er is een tekort aan plaatsen in kinderopvang dus we vormen zeker geen concurrentie voor elkaar”, verduidelijkt Bo. “Kindjes tot drie jaar – tot ze naar school eigenlijk – zijn hier iedere weekdag welkom van 7 uur tot 18 uur. Ik heb een capaciteit voor acht kindjes. We lieten ook twee slaapkamers inrichten zodat ze over de middag een dutje kunnen doen.”

Bubbels & Bo bevindt zich langs de Hoornstraat 50 in Den Hoorn. Contact: 0476 94 45 94.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier