Joggingcriterium Harelbeke gaat van start: “Dit jaar gaan er zes manches door”

Frederic Creupelandt en Joos Vinckier van het Harelbeeks Joggingcriterium. (foto ELD)
Redactie KW

Vrijdagavond start het 34ste Joggingcriterium en het 22ste Jeugdjoggingcriterium van Harelbeke. De 12de Oud Gemeentehuisloop in Hulste bijt vrijdagavond de spits af.

Frederic Creupelandt en Joos Vinckier van het Harelbeeks Joggingcriterium. (foto ELD)
Frederic Creupelandt en Joos Vinckier van het Harelbeeks Joggingcriterium. (foto ELD)

Na een onderbreking van drie jaar wegens de coronapandemie vindt het Harelbeeks Joggingcriterium opnieuw plaats. “We zijn heel blij dat we opnieuw kunnen organiseren”, vertelt Joost Vinckier (59), verantwoordelijke van het criterium en voorzitter van de sport- en adviesraad.

“Enkel Stasegem Loopt! kon vorig jaar onder coronanormen doorgaan. Dit bracht een aardige 5.400 euro op voor het goede doel.”

Per leeftijdscategorie

“Dit jaar gaan 6 van de traditioneel 10 manches door. Vrijdag beginnen we met de Oud Gemeentehuisloop in Hulste, die telkens heel wat deelnemers op de been brengt. Op 3 juni is er de 28ste Sinksenjogging Eiland, op 10 juni de 6de SW Ladies Run, op 8 juli de 6de Eilandloop, op 26 augustus de 11de Stasegem Loopt! en op 24 september de 20ste Vreugde Run.”

“Dit jaar is het puntensysteem veranderd. Voor het eerst krijgen de deelnemers punten per leeftijdscategorie. Iedere wedstrijd levert ook hetzelfde aantal punten op. De leeftijdscategorieën zijn vanaf heden per tien jaar ingedeeld. Er worden dus 16 verschillende klassementen opgemaakt. Van 10 tot en met 14 jaar, van 15 tot en met 19 jaar, en dan vanaf 20 tot en met 29 jaar, en zo telkens per 10 jaar verder.”

“Om in aanmerking te komen voor het eindklassement dient er aan 4 van de 6 wedstrijden succesvol deelgenomen te worden. Om de inschrijvingen bij de wedstrijden van het Joggingcriterium te vereenvoudigen, gebruiken we dit jaar een andere mogelijkheid om in te schrijven. Een persoonlijke inschrijvingskaart laat toe om op een eenvoudige manier ter plaatse te registreren.”

“Met deze kaart is het niet meer nodig om een formulier in te vullen met je persoonlijke gegevens. Zo kan je snel en eenvoudig inschrijven voor de wedstrijd. Je kaartnummer wordt genoteerd en gescand, je hoeft enkel nog te betalen en je keuze van afstand door te geven om alles te vervolledigen.”

“Dit is toch weer een stukje coronaveiliger en eenvoudiger. Op de site van Stad Harelbeke kan je deze kaart terugvinden.”

Corona

“Vanaf volgend jaar hopen we opnieuw tien wedstrijden te kunnen aanbieden. Nu was er nog twijfel bij enkele organisaties wegens de onzekerheid door corona. We zijn alvast bijzonder opgetogen dat we al 6 prachtige manches kunnen aanbieden”, aldus Harelbekenaar Joost Vinckier.

(EL)

Start Jeugdlopen vanaf 18.30 uur met 500 meter (2016-2015-2014), 500 meter (2013-2012) en 1.000 meter (2011-2010). De 2,65 kilometer, 5,3 kilometer en de 10,6 kilometer starten gezamenlijk om 20 uur over respectievelijk 1, 2 of 4 ronden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier