VBS Het Nestkastje in Dikkebus gesloten nadat helft leerkrachten positief test op corona

De speelplaats van VBS Het Nestkastje in Dikkebus. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De 137 leerlingen van Vrije Basisschool Het Nestkastje in de Ieperse deelgemeente Dikkebus moeten tot de herfstvakantie thuis blijven nadat zes van de twaalf leerkrachten een positieve coronatest aflegden.

Dinsdagavond werd beslist dat Vrije Basisschool Het Nestkastje voor de rest van de week gesloten blijft. “De beslissing om VBS ’t Nestkastje te sluiten, gebeurde na overleg tussen de medisch expert van de eerstelijnszone, directie en CLB”, zegt burgemeester Emmily Talpe van Ieper. “Het gaat hier om een preventieve sluiting. Momenteel zijn er te veel leerkrachten uitgevallen na een positieve test, waardoor geen les kan gegeven worden. Ook meerdere klassen zitten in quarantaine.”

Navraag bij de school leert ons dat momenteel zes van de twaalf leerkracht positief getest werden op het coronavirus. De school sluit de deuren tot de herfstvakantie. Na de herfstvakantie zouden al 137 leerlingen van het schooltje weer les kunnen krijgen. “De school sluit trouwens niet helemaal want we voorzien noodopvang”, klinkt het.

Klassen in quarantaine

Voorlopig is VBS Het Nestkastje de enige school in Ieper die volledig moet sluiten, ook al duiken er ook besmettingen op in andere scholen. “Noch de eerstelijnszone, noch het CLB is op de hoogte van andere scholen die volledig moeten sluiten. In verschillende scholen zijn er nu en dan wel eens klassen die in quarantaine moeten gaan”, zegt burgemeester Emmily Talpe. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier