Sinterklaas zet voet aan wal in Oostende: 300 kinderen wachten de Sint en zijn gevolg op

© JRO
Redactie KW

Heel wat Oostendse kinderen hebben uitgekeken naar het moment waarop Sinterklaas voert aan wal zet in Oostende. Zaterdag was het eindelijk zo ver: Sinterklaas en zijn Pieten werden opgewacht door burgemeester Bart Tommelein en schepen Bart Plasschaert. De opkomst was minder groot dan de voorbije jaren.

Sinterklaas werd vorig jaar niet persoonlijk verwelkomd. Traditioneel gebeurt dat eind november, maar eind november 2020 zat ons land in een tweede lockdown. Ondanks de hoge cijfers kon dat dit jaar wel, maar dan alleen voor mensen men met een Covid Safe Ticket. De buurt rond de North Sea Yacht Club – waar Sinterklaas aanmeerde – werd dan ook hermetisch afgesloten.

Wie met zijn of haar kinderen dichterbij wou komen om een glimp van de Heilige Man en zijn Pieten op te vangen, moest aan een van de ingangen het Covid safe Ticket laten zien. “Om alles veilig te laten verlopen had iedereen vanaf 12 jaar een geldig Covid Safe Ticket nodig”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Om 13.30 uur klonk geknal en getoeter door de Oostendse haven. Even later meerde de Sint aan met de ‘Nele’ ter hoogte van de Montgomerykaai. Daar werd hij ontvangen door de burgemeester en schepen van Jeugd, Bart Plasschaert (CD&V). “We hadden de zon mee uit Spanje, maar zijn die onderweg naar Oostende kwijtgeraakt”, zegt Sinterklaas als we hem vragen hoe zijn reis geweest is. Zo’n 300 kinderen stonden Sinterklaas en zijn gevolg op te wachten, samen met hun ouders of grootouders.

De Sint nam alle tijd om de kinderen te begroeten. Daarna ging het per koets richting het Stadhuis van Oostende. Daar sprak hij vanop het balkon alle aanwezige kinderen toe. Hij verklapte meteen ook dat er in Oostende alleen maar brave kinderen wonen. Iedereen mag dus de Sint verwachten op 6 december.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.