Kinderen van Vladslo krijgen eindelijk eigen speelplein

Schepen Marc De Keyrel poseert op de plaats waar het nieuwe speelplein komt. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

De stad legt een speelplein aan tegenover de vrije basisschool van Vladslo. “In het plan wordt rekening gehouden met de wensen van de dorpsbewoners, die eerder een verlanglijst mochten bezorgen”, vertelt schepen Marc De Keyrel.

Op de gemeenteraad van maandag 28 augustus wordt de inrichting en aanleg van de speel- en ontmoetingsruimte Vladslo voorgelegd om goed te keuren.

“Het stadsbestuur wil extra inzetten op jonge gezinnen en kinderen door extra speelruimtes te voorzien, zodat elk dorp een volwaardig speelpleintje heeft”, zegt de CD&V-schepen. “Vladslo beschikt op dit moment niet over een volwaardige speel- en ontmoetingsruimte. Na een lange zoektocht is er een geschikte ruimte gevonden en het stadsbestuur heeft in januari van dit jaar een overeenkomst gesloten met de vzw Procare, het lokaal dienstencentrum De Klaproos Vladslo, om op een deel van de terreinen in de Beerststraat een speel- en ontmoetingsruimte te ontwikkelen, tegenover de vrije basisschool van Vladslo.”

Verlanglijstje

Op vraag van het stadsbestuur hebben de kinderen van de school en het bewonersplatform van Vladslo een verlanglijstje afgeleverd. “De stedelijke dienst Natuur en Landschap heeft een ontwerpplan opgemaakt waarin rekening is gehouden met de wensen van het dorp. Dit ontwerpplan is besproken met vertegenwoordiging van LDC De Klaproos, VBS Vladslo en het bewonersplatform Vladslo.”

Doordat het speelplein vlak bij de vrije basisschool ligt, is het voor alle kinderen een gekende plaats en een plaats waar ze veilig kunnen ravotten. “De toegang ligt aan het zebrapad aan de school”, stipt de schepen aan. “Er worden ontmoetingsfaciliteiten voorzien zoals picknickzone, zitbank, afvalbak, fietsnietjes en een infobord. Er komen een klim-, klauter- en glijtoestel, een veerwip en natuurlijke evenwichtsbalken. Op het terrein komt een heuvel met wadi en worden ook hagen, streekeigen struweel en een sneukeltuin aangelegd. De kostenraming is 35.715 euro, exclusief btw. Er is een subsidiedossier ingediend bij het OKW2-herstelfonds, met maximaal 65 procent subsidie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier