Jeugdhuis Uzuz in Gistel neemt tijdelijk intrek in zwembadcafetaria

De cafetaria van het gesloten zwembad doet voorlopig dienst als jeugdhuis. (foto PM)
Redactie KW

Het stadsbestuur heeft beslist dat jeugdhuis Uzuz in Gistel tijdelijk z’n intrek kan nemen in de voormalige cafetaria van het zwembad, café Swimmingpool. De nodige afspraken voor het gebruik van de zaal werden in een nota gegoten.

Sinds februari vorig jaar beschikt Uzuz niet over een vast onderkomen. Het pand in de Brugse Baan 61 moest toen om veiligheidsredenen gesloten worden. De herbestemming van het stedelijk zwembad staat intussen in de steigers. Er is een investeringsproject gepland, waarvoor een architect aangesteld zal worden tijdens een volgende zitting van de gemeenteraad.

Vast staat dat het zwembad, dat net als de cafetaria op 1 juli de deuren sloot, gesloopt zal worden. “Het is weinig waarschijnlijk dat de ruimtes van de huidige cafetaria behouden zullen kunnen worden. Anderzijds vergt de ontwikkeling van een ontwerpdossier de nodige tijd en kan de cafetaria van het zwembad tijdens een tussenperiode ter beschikking gesteld worden van jeugdhuis Uzuz”, zegt schepen van Jeugd Ann Bentein (Open VLD).

“Daarna zal een andere, tijdelijke huisvesting voor het jeugdhuis gezocht moeten worden in afwachting van de realisatie en afwerking van het vernieuwde vrijetijdscentrum Zomerloos.” De schepen geeft nog mee dat de jongeren zich aan de buurt zullen voorstellen om zo in een goede verstandhouding de activiteiten op te starten. Ook oppositiepartij Groen is hier vragende partij voor. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier