Galloo deelt cheques uit aan Meense jeugdwerkingen

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

7 keer 1000 euro! Voor verschillende jeugdbewegingen uit Menen leek het vrijdagavond heel even Sinterklaas en Kerst samen, wanneer ze in de burelen van Galloo werden uitgenodigd. De wereldspeler zet zijn schouders onder de Meense jeugdwerkingen en blikt meteen vooruit naar de toekomst. “Mochten de leden van vandaag onze werkkrachten van morgen kunnen worden, dan is het verhaal compleet” glunderde een tevreden Pierre Vandeputte, boegbeeld van de firma.

Met het overhandigen van de cheques lijkt Galloo zich opnieuw volop te gaan engageren in het sociale leven van heel wat Menenaars. “Toen we op een avond de beelden zagen van de dramatische overstromingen in de Ardennen, dachten we meteen aan onze jeugdbewegingen” klonk het in een korte maar overduidelijke toespraak. “Ze hebben door de coronacrisis allemaal een rampjaar achter de rug en net wanneer er weer wat vrijheid werd gegeven, sloeg het noodlot opnieuw toe.

De scouts, KSA en Chiro keken met lede ogen toe hoe hun volledige kampeeruitrustingen door het kolkende water werd meegesleurd en bleven met lege handen achter. Door ze elk een cheque van 1000 euro te overhandigen lossen we niet alle problemen op maar het kan hen wel opnieuw een stuk op weg helpen.”

Lege rekening en kampeerschade

7 jeugdverenigingen stuurden een delegatie naar de Galloo site, die de cheques met glunderende ogen in ontvangst namen. “Midden augustus werden we plots opgebeld en kregen we te horen dat we 1000 euro zouden ontvangen” klinkt het bij de opgewekte dames van Chiro Padiro. “Het was niet bepaald een succesjaar voor onze werking. Waar we onder normale omstandigheden heel wat van onze fondsen verzamelen via een resem aan activiteiten, kwam dit allemaal tot een stilstand. Onze rekening raakte op die manier leeg en dankzij deze steun kunnen we opnieuw vooruit.”

Ook de rekels van Chiro Oskaarke konden hun enthousiasme moeilijk onder stoelen of banken steken. “We mogen erg dankbaar zijn dat de kampeerschade voor ons meeviel”, lieten ze zich ontvallen. “We zaten in de streek van Luik en de ergste rampenstroom miste ons maar rakelings. Met deze meer dan welgekomen injectie kunnen we onze leden opnieuw een jaar lang op weg houden.”

Medewerkers voor onze toekomst

Hoewel de actie voor Galloo een grote symbolische en maatschappelijke waarde had, koppelde het bedrijf meteen ook het nuttige aan het aangename. “We kampen nog steeds met een nijpend tekort aan technische profielen” vulde Pierre Vandeputte nog aan. “Heel wat bedrijven uit de streek vissen in 1 en dezelfde vijver maar die raakt leger en leger. De jongeren die vandaag actief zijn binnen de jeugdbewegingen kunnen cruciale medewerkers worden voor onze toekomst. We zullen hen met open armen ontvangen en hen desnoods van een opleiding op de werkvloer voorzien.”

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier