Izegem hoort bewoners van Marelputwijk over komende rioleringswerken

Er werden twee chalets voorzien om de bewoners per bubbel te kunnen ontvangen. © foto CLY
Redactie KW

Stad Izegem zet volop in op innovatie en dat blijft ook tijdens corona zo. Woensdagavond was er participatiemoment op de Marelputwijk en dat voor de rioleringswerken in het voorjaar. Schepen Caroline Maertens leidde samen met clustermanager ruimte Els Manhaeve alles in goede banen.

In het voorjaar van 2021 hoopt stad Izegem rioleringswerken te kunnen uitvoeren op de Marelputwijk. “Zelfs in deze coronatijden blijven wij volop inzetten op wegenwerken in onze Pekkersstad”, begint schepen van Openbare Werken Caroline Maertens. “We staan momenteel nog in de nulfase wat deze rioleringswerken betreft, maar we willen zelfs in deze fase de bevolking horen. Dat is voor ons van groot belang.”

De participatieavond verliep geheel volgens de coronaregels en daarvoor moesten de buurtbewoners op voorhand inschrijven. “We zorgden voor twee chalets waar we de mensen telkens per gezin konden ontvangen. Zo kunnen we iedereen op een veilige manier ontvangen en luisteren naar de noden en de vragen van de buurtbewoners. Dat is toch een aspect dat wij als stadsbestuur enorm belangrijk vinden”, aldus schepen Maertens. “We merken dat de mensen in deze bubbels vaak mondiger zijn dan in grote groep. We leren ook van corona en we zien hoe we mensen nog persoonlijker kunnen aanspreken en horen. Daar kunnen we alleen maar van leren.”

Klimaatveranderingen

27 mensen van de Marelputwijk schreven in om het participatiemoment bij te wonen, maar daar kwamen vanavond zelf nog mensen bij. “We willen in ons rioleringsproject vooral inzetten op de klimaatveranderingen. We zorgen voor een groene wijk al kunnen we hier niet echt klagen op dat vlak.”

Nadat de bewoners gehoord zijn, gaat het dossier naar een volgende fase en daarna worden de bewoners opnieuw geïnformeerd in een nieuw infomoment. “We proberen de bewoners zelf zoveel mogelijk te kennen en te horen in ons project zodat we iedereen tevreden kunnen stellen. Als stad vinden wij dat van groot belang. We hopen in het voorjaar van volgend jaar ons definitieve ontwerp voor de werken klaar te hebben.” (MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.