Izegem bezorgt 124 gezinnen warme kerst

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Voor wie het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, is een voedselpakket meer dan welkom. Met de feestdagen voor de deur is het fijn als die voedselpakketten aangevuld kunnen worden met een extraatje. Stad Izegem en voedselbank de Stamper delen daarom 124 extra voedselpakketten uit aan de meest kwetsbare gezinnen in Izegem.

De tweede coronagolf zorgt bij een aantal mensen voor een extra moeilijke eindejaarsperiode. Daarom delen stad Izegem en voedselbank de Stamper extra voedselpakketten uit aan de meest kwetsbare gezinnen in Izegem.

“De Stamper is een instelling die gratis levensmiddelen ter beschikking stelt aan mensen die het financieel moeilijk hebben. Daarnaast wordt verspilling van voedingswaren vermeden door het aanvaarden van voedsel dat door derden wordt aangeboden”, legt schepen van Welzijn Ann Van Essche uit. Met de voedingswaren wordt een pakket samengesteld, rekening houdend met de specifieke behoeften en gezinssamenstelling van de aanvrager. “Normaal worden deze pakketten maandelijks bedeeld, maar voor de kerstperiode voorzien we een extra pakket”, zegt de schepen.

“Met de feestdagen in het vooruitzicht hebben we extra aandacht voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Zij verdienen naast de gezonde bouwstenen als vers fruit en zuivel ook een extraatje onder de vorm van wat zoetigheid”, vertelt clustermanager burger en welzijn Pascale Persyn. In totaal gaan vandaag 124 voedselpakketten de deur uit, met een totaalwaarde van meer dan 3000 euro.

“De Stamper kan op regelmatige basis rekenen op de steun van lokale supermarkten, zoals Spar Kachtem en andere bedrijven in de regio. Zo ontvingen we vandaag een gift van Deforce Medical. Elk gezin zal bij de bedeling in januari een doos mondmaskers, een fles ontsmettende handgel en een thermometer ontvangen. We zijn tevreden dat we onze cliënten regelmatig van een extraatje kunnen voorzien”, besluit schepen Van Essche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier