https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inspecteur van politie Oostende redt drenkeling zeventig meter ver in zee

© Peter Maenhoudt
© Peter Maenhoudt
Redactie KW

Een held. Dat is het minste dat je van de politie-inspecteur van politie Oostende kunt zeggen. De agent redde in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni tijdens een zwaar onweer een drenkeling uit zee.

Het was zaterdagnacht 19 juni allesbehalve zwemweer toen de politiediensten omstreeks 2 uur een melding binnenkregen van een drenkeling die zich voor het Kursaal in zee bevond. Op dat moment trok een zwaar onweer over de kust en regende het hevig.

“Toen onze patrouilles ter plaatse kwamen, merkten we inderdaad een man op, een zeventigtal meter ver in de woelige zee”, legt politiecommissaris Kris Allary van de Oostendse politie uit. “De persoon in kwestie was duidelijk in nood en riep om hulp.”

Moedige politie-inspecteur

“Een politie-inspecteur sprong daarop in het water, zwom naar de man en kon hem veilig aan land brengen. De drenkeling was nog bij bewustzijn en werd onmiddellijk ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.”

Waarom de man in dergelijke weersomstandigheden in het water ging, is nog niet duidelijk, maar hij heeft zonder twijfel zijn leven aan de moedige politie-inspecteur te danken. (DVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten