Infowandeling over project Kleine Gavers

Redactie KW

Deerlijk krijgt er na Wijmelbroek, Wilgenhoek en De Bonte Os een extra groene long bij met de Kleine Gavers. Wat er concreet gerealiseerd wordt, krijgen de buurtbewoners op maandag 26 december te horen tijdens een infowandeling. “We verzamelen om 14 uur aan Uzien en na de wandeling is er nog een napraatmomentje met een drankje.”

De Kleine Gavers is een open gebied van zowat 6 hectare, geprangd tussen de gewestweg N36 (de ringlaan), de Stationsstraat en de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat. Het waterrijk gebied (wetland) zorgt niet alleen voor een bijkomende waterbuffering maar moet op korte termijn ook een ideale biotoop worden voor steltlopers. Natuurpunt Gaverstreke zal instaan voor het beheer.

“Het water zal in het wetland opgehouden worden door een nieuwe waterkering zodat de weiden kunnen dienen als een voedingsgebied voor onze grondwatertafel”, verduidelijkt Dirk Benoit, die als conservator zal fungeren. “Er is totaal geen gevaar voor overstromingen van de omliggende tuinen. Het waterpeil kan aan de waterstuw heel gemakkelijk bijgestuurd worden.”

We zien conservator Dirk Benoit en voorzitter van Natuurpunt Gaverstreke Yann Feryn aan het natuurgebied De Kleine Gavers.

(DRD/foto DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier