https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Info rond plannen met Prinsendreef in Ardooie

(foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Op woensdag 8 september wordt de bevolking uitgenodigd naar een toelichtingsvergadering rond het project Prinsendreef. De gemeente heeft er plannen om een multifunctioneel pand neer te poten en om de verkeerscirculatie grondig te wijzigen.

De gemeente beschikt in die site al over een aantal onroerende bezittingen. De bibliotheek in de voormalige dokterswoning De Mûelenaere is er het statige centrale gebouw dat momenteel gerenoveerd wordt en geklasseerd is. Achter de bib ligt de woning van oud-medepastoor Brigée en tussen deze twee panden waakt Mgr. Roelens over het gemeentelijk park dat naar hem genoemd is, sinds zijn standbeeld er staat. In de Prinsendreef beschikt de gemeente nog over de gebouwen van jeugdhuis De Komeet.

Verkeer

“Het optrekken van een multifunctioneel gebouw in de Prinsendreef is één van de grote projecten tijdens deze legislatuur”, zegt informatieambtenaar Tobias Callewaert. De burgemeester had het hierover al in zijn nieuwjaarstoespraak. Toen noteerden wij dat er onder meer ruimte zou gecreëerd worden in kinderopvanghuis ‘t Filoetje. Het nabijgelegen park zou hierbij een meerwaarde betekenen.

Er wordt ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om de verkeerscirculatie te herzien. In zijn nieuwjaarsboodschap had de burgemeester het over eenrichtingsverkeer in bepaalde centrumstraten. Maar het was wachten op een advies van De Lijn om dit plan gestalte te geven.

Het gemeentebestuur en het studiebureau organiseren een informatievergadering op woensdag 8 september om 19.30 uur in cc Het Hofland. Alle geïnteresseerde burgers kunnen er aanwezig zijn. Het dossier zal eveneens ter sprake komen op de gemeenteraad van 6 september.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.