Inclusie- en participatieprijzen uitgereikt

Voorzitter Lieve Dossche, burgemeester Dirk De fauw en schepen Pieter Marechal samen met de winnaars van de inclusie- en participatieprijzen. © (Foto CGRA)
Redactie KW

Voorzitter Lieve Dossche van de Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft donderdag op het stadhuis in Brugge de inclusieprijs van 2021 uitgereikt aan de babbel- en activiteitengroep voor mensen met en zonder beperking.

Deze groep werd opgericht begin 2020 door Bart Seghers die toen op zoek ging naar vriendschappelijk contact met andere mensen. Ondertussen zijn ze met welgeteld 222 leden en kunnen ze ook rekenen op de steun van Viro vzw, Villa VIP Brugge en het burgerinitiatief BurgersAanZet.

Lieve Dossche ligt ook aan de basis van de ‘participatieprijs’. “Na de inclusieprijs was het een beetje vanzelfsprekend om speciale initiatieven eens in de kijker te plaatsen. De eerste participatieprijs ging naar de Djembegroep van Ons Huis Sint-Anna, de tweede naar vzw ’t Veldzicht en de derde naar de Dienst Musea. 2020 en 2021 waren evenwel geen gemakkelijke jaren. De samenleving zat op slot en het zag er naar uit dat er geen participatieprijs zou worden uitgeloofd”, aldus Lieve Dossche, die echter, weliswaar met enige vertraging, toch twee prijzen kon uitreiken.

De participatieprijs van 2020 ging naar de VAPH-sector. “De vertegenwoordigers van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap zien wij als de symboolfiguur die de vele mensen vertegenwoordigt die hierbij in de voorzieningen betrokken waren, de medische staf van elke voorziening, de begeleiders en de directies die solidariseerden”, aldus Dossche, die namens de Stedelijke raad ook haar waardering uitsprak omdat ze mochten rekenen op de deskundige begeleiding door de preventieadviseurs van Stad en OCMW Brugge en de Eerstelijnszone.

De participatieprijs van 2021 was voor alle vrijwilligers en medewerkers van het test- en vaccinatiecentrum, vertegenwoordigd door populatiemanager Tine Rommel en coördinator Filip Strobbe.

Lieve Dossche viel tot haar verbazing ook zelf in de prijzen. Als ‘topvrijwilligster’ werd ze in de bloemetjes gezet door burgemeester Dirk De fauw en schepen van Welzijn Pieter Marechal. (CGRA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.