Ina en Milan Depotter uit Bulskamp maken broodpudding

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de authentieke broodpudding van zus Ina en broer Milan.

Ina en Milan houden ervan om in de keuken van alles uit te proberen. Broodpudding rekenen broer en zus intussen tot hun favoriet. “Het recept komt uit een klassiek kookboek en daar veranderen we eigenlijk niet veel aan”, vertelt Ina. “Enkel de rozijnen vervangen we soms door chocoladedruppels, dat heb ik het liefst.”

De broodpudding is ideaal om oud brood te verwerken. “Mama bakt altijd zelf ons brood”, vult Milan aan. “De restjes vriezen we in en gebruiken we dan om broodpudding te maken. Of je wit of bruin brood gebruikt, dat maakt eigenlijk niet veel verschil.”

Ina en Milan Depotter uit Bulskamp maken broodpudding

RECEPT

voor een bakvorm van 14×24 cm

INGREDIENTEN

– 300 gram oud brood

– halve liter melk

– 200 gram suiker

– 5 eieren

– 50 gram rozijnen

– snuifje kaneel

– 1 zakje vanillebloem

– 3 sneden peperkoek

– 2 eetlepels honing

WERKWIJZE

Warm de melk lauw op en voeg er de suiker en de honing aan toe.

Doe het brood en de peperkoek in een kom en giet er de gesuikerde melk over. Laat weken.

Prak met een vork tot een dikke en homogene brij. Voeg er de rozijnen, kaneel, vanillebloem en geklutste eieren bij. Meng alles goed door elkaar.

Vet een vuurvaste vorm in en vul met het mengsel. Laat ongeveer 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.