In Roeselare laden ze de gsm voortaan op met een zitbank

Het bankje aan de Sint-Michielskerk is niet zomaar een bank. (foto SB) © (foto SB)
Peter Soete

Aan de Sint-Michielskerk staat al enkele maanden een speciale zitbank. Je zit op zonnepanelen en ondertussen kun je een smartphone opladen. Wij deden de test.

De zitbank Sit & Surf biedt draadloos opladen van telefoons en tablets of met behulp van (een zelf meegebrachte) USB kabel. De bank met zonnepanelen is stofvrij en spatwaterdicht én je mag er op zitten. Er is geen aansluiting op het stroomnet want de ingebouwde zonnepanelen zorgen voor de energie.

De bank werd enkele maanden geleden op de hoek van de Zuidstraat en het Sint-Michielsplein geplaatst. Deze locatie werd onder andere gekozen omwille van het bereik van de gratis city wifi, die op deze locatie optimaal is.

Wij probeerden dinsdagmorgen onze iPhone SE, niet meer piepjong maar ook nog geen stuk antiek, op te laden aan de futuristische bank. Draadloos opladen op de bank zelf lukte niet wegens een te oud telefoonmodel maar niet getreurd. Onderaan de bank zijn vier USB poorten om het toestel met een kabel op te laden. En die hadden we toevallig bij ons ! Bleek echter dat geen enkele USB poort ons toestel kon opladen. Wellicht scheen de zon nog niet genoeg om voldoende energie op te slaan in de bank. Maar veel bekijks hadden we wel.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.