IN BEELD – Het Prethuis trekt met ‘Blind Getrouwd’ op tournee door West-Vlaanderen

Wenduine, Moorslede, Kortemark, Harelbeke, Torhout, Eernegem, Wielsbeke, Izegem, Wevik, Diksmuide, Leffinge, Oostkamp, Beernem, Blankenberge, Ieper, Roeselare en Meulebeke. Dit zijn de steden en gemeenten in onze provincie waar Het Prethuis halt houdt om de voorstelling Blind Getrouwd te spelen.

© PADI

West-Vlaanderen komt veel aan bod voor deze productie, met maar liefst zeventien verschillende steden en gemeenten. Komt dat omdat Jeroen Maes, dé bezieler van Het Prethuis, afkomstig is van West-Vlaanderen? Of omdat Kenneth Smets uit Blankenberge ook meewerkt aan deze productie?

Hoe dan ook, het is niet slecht dat onze West-Vlamingen niet naar Vilvoorde of Antwerpen moeten bollen om één voorstelling van Blind Getrouwd bij te wonen. Waarom? Omdat je dat MOET gezien hebben. Wil je eens lachen van ‘t begin tot ‘t einde? Wil je even écht genieten, alle zorgen vergeten, dan is Blind Getrouwd wel degelijk de ideale komedie om al je zorgen te vergeten en om met een glimlach terug naar huis te vertrekken.

(Lees verder hieronder)

Wij woonden de première bij in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. De zaal was uitverkocht net zoals er nu al tussen 22 februari en 8 juni maar liefst dertig (!!) shows volledig zijn uitverkocht. De cast bestaat uit Greet Rouffaer (Francine Demeester), Peter Bulckaen (haar echtgenoot Martin Demeester), Tine Priem (dochter Griet Demeester), Guillaume Devos (verloofde Brent Devooght), Jeroen Maes (vriend aan huis Roger Strubbe). Het verhaal : Martin en Francine maken zich grote zorgen over het liefdesleven van hun dochter. Steeds komt ze thuis met een jongen die niet echt naar hun zin is. Maar deze keer schijnt ze toch de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Haar nieuwe vriend Brent lijkt de perfecte schoonzoon. Degelijke Vlaamse jongen, advocaat in spé, dit kan niet fout gaan. Tot hun dochter een klein detail onthult, hun toekomstige schoonzoon is… blind! Martin en Francine overleven deze opmerking amper. Maar hun dochter zet door en we maken de avond van de eerste kennismaking mee. Onhandigheid alom, beide ouders willen hun goede wil tonen, maar toch schieten ze de ene na de andere kemel. Dit tot grote ergernis van dochterlief die boos – samen met haar toekomstige – vertrekt. Liefde maakt blind, maar of ze ook overwint …?

Blind Getrouwd is een komedie met een aaneenschakeling van lachsalvo’s. Het wordt een avondje ontspanning om niet vlug te vergeten. Meer willen we er zelf niet over kwijt. Of toch, als het nog mogelijk is, zéker een ticket boeken. Deze hilarische komedie moet je gewoon gezien hebben!

(PADI – Foto’s PADI)

Info en tickets : www.prethuis.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.