IJspiste centraal tijdens eerste Winterdorp op domein De Valkaart

Christof Vanderspurt, Bart Dupont en Jean-Paul Devooght. © GST
Redactie KW

Eind december wordt het domein De Valkaart, achter het zwembad, omgevormd tot ‘Winterdorp’. Centraal staat de kunstijspiste van 200m². “Alle kinderen van de scholen in Oostkamp, Ruddervoorde, Hertsberge en Waardamme krijgen een gratis ticket om tijdens de kerstvakantie te komen schaatsen.”

Het zijn de drie horeca-eigenaars, Jean-Paul Devooght, Christof Vanderspurt en Bart Dupont, op het domein van De Valkaart die met het idee naar voor kwamen. “We waren al een tijdje aan het broeden om in de winterperiode wat meer animo te brengen in en rond de Valkaart”, zegt Christof Vanderspurt.

Glice

“Al snel kwamen we uit bij een ‘Glice’ schaatspiste die dient als de publiekstrekker van het Winterdorp”, gaat Christof verder. “Het verschil is dat deze bestaat uit kunstijs en heel wat voordelen biedt. Glice kunstijs is het enige synthetische ijs dat een realistische kopie is van echt ijs waarop professioneel ijsschaatsen mogelijk is. Het boet niet in aan kwaliteit en ook om milieutechnische redenen vinden we dit verantwoord.”

“Om de piste ‘klaar’ te maken, is er géén energie nodig voor de productie van het ijs, er zullen dus ook geen luide generatoren draaien voor de koelinstallaties” vertelt Jean-Paul. “Bij een warme winter zullen we tevens geen last hebben van smeltend ijs en een nog hogere energie kost. Het is een milieuvriendelijk alternatief. Daarnaast is de kans vrieswonden en snijwonden minimaal.” De kunstijspiste is 10 op 20 meter groot en het waterverbruik wordt tot nul herleid.

Kinderen gratis ticket

“We zullen ijsschaatsen ter beschikking stellen maar de mensen mogen ook met hun eigen schaatsen komen”, gaat Bart Dupont verder. “Voor de kinderen hebben we schaatshulpen ter beschikking. We zullen ook alle kinderen van de scholen in Oostkamp, Ruddervoorde, Hertsberge en Waardamme een gratis ticket geven om tijdens de kerstvakantie te komen schaatsen. Daarnaast willen we ook samenwerken met de lokale handelaars die de kans zullen krijgen om gratis schaatsbeurten weg te schenken en met enkele verenigingen om de stalletjes van het winterdorp te bemannen, maar dit alles moet nog verder uitgewerkt worden.”

Behalve het schaatsen zal er nog heel wat randinformatie aangeboden worden. Tijdens de openingsreceptie op vrijdag 20 december vindt een demowedstrijd plaats van een ‘glice’ ijshockeyteam. Het winterdorp staat op het domein van De Valkaart van woensdag 18 december tot zondag 12 januari telkens vanaf 13 uur. (GST)


Meer info: Jean-Paul Devooght 0475 96 74 31, Christof Vanderspurt 0477 62 36 25 of Bart Dupont 0478 78 00 50.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten