Ieper en Poperinge kiezen sporthal als vaccinatiecentrum

Sporthal 2 in de Leopold III-laan voldoet aan de gestelde voorwaarden.© GF
Sporthal 2 in de Leopold III-laan voldoet aan de gestelde voorwaarden.© GF
Redactie KW

In de Eerstelijnszone Westhoek komen de vaccinatiecentra in Ieper en Poperinge Stad Ieper stelt Sporthal 2 in de Leopold III-laan als vaccinatiecentrum voor en ook in Poperinge zal er in de sportzone gevaccineerd worden.

“We hebben grondig onderzocht welke Ieperse locatie het meest beantwoordt aan de voorwaarden opgesteld door de Vlaamse Overheid”, stelt Iepers burgemeester Emmily Talpe. “Sporthal 2 voldoet aan de verschillende criteria. Ideaal is het uiteraard niet omdat we een gedeelte van onze sportinfrastructuur moeten opgeven, maar dit is de beste locatie gebleken. De sporthal is makkelijk bereikbaar met de wagen, te voet en met de fiets.” oor een betere toegang met het openbaar vervoer nemen we het vaccinatiecentrum ook op in de lus van de centrumbus. Zo zal er elke 15 minuten een bus rijden die verbinding maakt met de Grote Markt en het station, waar aansluiting met andere buslijnen kan worden gevonden. Het vaccinatiecentrum in onze stad zal immers niet alleen Ieperlingen vaccineren maar ook een pak inwoners uit omliggende steden en gemeenten.”

Meerdere locaties onderzocht

In Ieper werden meerdere locaties onderzocht. Onder meer een van de loodsen van de kazerne werd onderzocht, maar dat bleek na contactname geen haalbare piste. Sporthal 2 in de Leopold III-laan voldoet wel aan de gestelde voorwaarden en is ook bij veel Ieperlingen en mensen uit de ruimere regio bekend. De impact op de geplande bezetting in de sporthal wordt in kaart gebracht, en er zal maximaal gezocht worden naar alternatieven voor gebruikers en sportclubs.

Ook sporthal in Poperinge

Ook Poperinge wijst een deel van zijn sportinfrastructuur aan als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat de inwoners uit Heuvelland, Houthulst, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke voor hun vaccin in Ieper of Poperinge terecht zullen kunnen. De verdeling over de centra dient nog uitgewerkt en meegedeeld worden door de hogere overheid. “We hebben grondig onderzocht welke Poperingse locatie het best aan de voorwaarden van de Vlaamse overheid beantwoordt”, vertelt Christof Dejaegher, burgemeester van Poperinge. “Sporthal 2 voldoet aan de verschillende criteria. Zo’n centrum moet groot genoeg en toegankelijk zijn, ook de bereikbaarheid is belangrijk om alles vlot en veilig te organiseren. Meerdere locaties werden aan de criteria afgetoetst.”

Maeke Blyde gedateerd

“Onder meer zaal Maeke Blyde werd onderzocht, maar het gebouw is moeilijker bereikbaar en is gedateerd. Ook enkele ruimten in de polikliniek werden onder de loep genomen, maar daar bleek de beschikbare ruimte te beperkt. De sporthal langs de Ouderdomseweg voldoet aan de voorwaarden en is bij veel Poperingenaars en mensen uit de ruimere regio gekend. De stad brengt de impact op de geplande bezetting van de sporthal in kaart en zoekt naar alternatieven voor sporters en sportclubs.”

Zowel in Poperinge als in Ieper worden vier vaccinatielijnen opgesteld. Volgende week start de opbouw. Wanneer die rond is, volgt een testperiode. Via de websites www.ieper.be/vaccineren en www.poperinge.be/vaccineren vind je binnenkort alle info over beide vaccinatiecentra. Binnenkort volgt een oproep naar vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten