Huis van de Bruggeling pakt voor vijfde verjaardag uit met uniek LEGO©-blokje en daagt inwoners uit om gebouw na te bouwen

Enkel Bruggelingen kunnen zo'n uniek LEGO©-blokje krijgen. © MM
Redactie KW

Het stadsbestuur daagt de inwoners uit om het gebouw na te bouwen in LEGO©, waarbij het uniek blokje in de constructie wordt verwerkt. Bedoeling is om de mooiste bouwwerken te exposeren.

“We willen hiermee vooral de werking van Het Huis van de Bruggeling in de kijker zetten en een positief signaal geven naar het personeel”, zegt schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal (CD&V).

Vanaf deze week kunnen Bruggelingen effectief een ‘Brugs’ LEGO©-blokje afhalen.

Wellicht gewild bij verzamelaars

“Het zijn originele LEGO©-blokjes”, benadrukt schepen van Burgerzaken Jasper Pillen (Open VLD), die beseft dat het blokje wellicht gewild zal zijn bij verzamelaars. “Daarom kunnen enkel Bruggelingen zo’n LEGO©-blokje krijgen én krijgen ze maximum één per gezin mee.”

Nog belangrijk: het gaat om een beperkte oplage. Het stadsbestuur voorziet 250 blokjes. “Het is bovendien effectief de bedoeling dat mensen thuis het Huis van de Bruggeling nabouwen”, aldus Pillen. “In welke vorm of kleuren ze dat doen, laten we over aan hun fantasie.”

Foto’s en creaties worden tentoongesteld

“Eenmaal het bouwwerk af is, vragen we foto’s door te sturen naar info@brugge.be. De mooiste foto’s en creaties worden vervolgens tentoongesteld in het Huis van de Bruggeling tussen 16 september en 16 oktober.”

Leuk extraatje: deelnemers maken kans op een prijs. Uit alle deelnemers worden vijf winnaars gekozen die naar huis gaan met een grote LEGO©-doos. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier