Het Sinksenweekend zit erop

Genieten van een drankje en een hapje op het Plein.© (Foto JVGK)
Genieten van een drankje en een hapje op het Plein.© (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Aan alles komt een einde, ook aan de Sinksenfeesten 2021. Op Sinksenmaandag kon nog genoten worden van een laatste picknick, een laatste wandeling langs de Vitrine Rommelmarkt, supporteren voor Kortrijk Loopt, een terrasje doen en een concertje meepikken. Dit alles overgoten met regenbuien en een beetje zonneschijn.

Sinksenmaandag begon en eindigde met regen, soms veel regen. Zo startte en eindigde ook Kortrijk Loopt. De lopers lieten zich echter niet afschrikken want Kortrijk Loopt klokte af op 2.200 deelnemers. “Daar zijn we in de huidige omstandigheden best tevreden mee”, aldus het organiserende team Colazo Sports, Team Sport van Sportdienst Kortrijk, Stad Kortrijk en partner Engie.

 © (Foto JVGK)
© (Foto JVGK)

Tussen de buien door trokken geïnteresseerden nog op zoek naar vintage op de Vitrine Rommelmarkt. Tientallen inwoners hadden een etalage gemaakt om hun rommel te etaleren, van kinderboeken tot kasten, Tibetaanse tapijten en een etalagepop. Zo ook in de Budastraat waar een Engelse kermismoto in hout vintage jaren 60 aangeboden werd, samen met prullaria: motorolie van BP, reuzecolaflessen en hebbedingetjes.

Maandag was er ook nog een laatste picknick, veilig in coronaproof. Tijdens het weekend werden 10 geheime plekjes een picknickplaats. Zo ook de binnentuin van de Kloosterkerk Sint-Michiel. De schoolvriendinnen Steffie, Lynn, Jasmien en Maren genoten er van een aperitiefje.

Van zondag tot maandag had ook de Ludiekste Quiz plaats die op zoek ging naar de Slimste Bubbel aan de hand van weet- en doe vragen en opdrachten. De bubbel Welcome To Saint Trwapé werd de winnaar.

 © (Foto GF)
© (Foto GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier