https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Het is gewoon een cool programma”

Margot Demeulemeester (26) wil nog niet denken aan de reischeque van 18.000 euro. (foto KD) © Kurt De Schuytener
Redactie KW

Sinds maandagavond gaat Eén in het programma ‘Iedereen beroemd’ opnieuw op zoek naar de nieuwe Homo Universalis. Ondertussen vielen al vijf personen af, nog 95 kandidaten schieten over. Een van hen is ‘Urban Influencer’ Margot Demeulemeester (26) uit Kortrijk.

Homo Universalis-deelneemster Margot Demeulemeester (26) is sinds kort ‘Urban Influencer. De naar Kortrijk uitgeweken Vichtse startte begin augustus met haar nieuwe job. “Ja ‘Urban Influencer’ is een toffe titel he? (lacht). Ik vond het machtig om dat op mijn LinkedIn-pagina te plaatsen. Ik werk dus voor Roularta, dat lokaal nieuws promoot, en via sociale media de tofste hotspots en events uit West-Vlaamse steden nog wat meer in de verf wil zetten. Ikzelf sta in voor de content uit Kortrijk, de stad waar ik woon. Ik doe het nog maar pas, sinds 9 augustus, dus het is nog wat wennen. Eerst werkte ik een aantal jaar in Artea, het ontwerpbureau en bouwbedrijf van mijn vader in Vichte. Maar ik studeerde Communicatiewetenschappen in Gent, en wilde eens een job doen die meer in de lijn van mijn talenten lag.”

“Ik durf nog niet na te denken over cheque van 18.000 euro” (Margot Demeulemeester)

“Wat ik dan precies doe? Goh, ik ga de stad ‘beleven’, om het simpel te zeggen (lacht).” Ik schrijf over de evenementen die plaatsvinden, interessante handelszaken of heerlijke horeca-uitjes. Met andere woorden, ik probeer Kortrijk bij de Roularta-fans op de kaart te zetten. Dat doe ik via de applicatie ‘Mijn Stad’ van Roularta Media Group. Ik schrijf zo’n twee a drie artikels per dag, en post ook op de website mijnstad.be/kortrijk en op Instagram en Facebook. Wat ik het laatst gepost heb? (denkt diep na) Ik zette al enkele Kortrijkzanen in de kijker, en gaf verslag van mijn ervaringen tijdens het ‘Paradise’ parcours (de standswandeling met kunst en cultuur, nvdr.).

Paperclips

Vanaf 6 september is Margot ook te zien in de ‘Homo Universalis’, een terugkerend rubriekje van het Eén-programma Iedereen Beroemd. “Waarom ik deelneem? Gewoon, het is een cool programma. Dat concept van honderd opdrachtjes is ook heel geestig. Je moet niet winnen, hé. Het belangrijkste bij een opdracht is dat je niet verliest. Of er opdrachten zijn waar ik schrik voor heb? Goh, de opdrachten zijn zodanig random, dat je denkt: waarom zou ik ze niet kunnen?”

Tot nu toe slaagde Margot ook in de moeilijker opdrachten. “In de tweede aflevering moesten we van paperclips een halsketting maken: zó moeilijk. Gelukkig lukte het. Die reischeque van 18.000 euro? Daar durf ik nog niet over na te denken. Ik ben ook bang om fricties te creëren binnen mijn vriendengroep. Ik zou niet iederéén kunnen meenemen hé. (lacht). Neen, ik droom uiteraard van die Homo Universalis-titel, maar ik hoop er niet op: dan kan je ook niet teleurgesteld worden”, besluit Margot.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten