Het favoriete plekje van Sven Françoys: gravelsteegje in Schuiferskapelle

Sven Françoys: “Telkens ik hier passeer, heb ik zin om er even stil te staan en te genieten van alles wat er is.” © foto KeMa
Redactie KW

In zijn vrije tijd trekt Sven Françoys maar wat graag zijn loopschoenen aan om de landelijke en rustige kant van Tielt te ontdekken. Zijn favoriete plekje is een gravelsteegje gelegen tussen de Veldstraat en Hullestraat in Schuiferskapelle.

“Ik heb het steegje eigenlijk per toeval ontdekt. Enkele jaren geleden passeerde ik er eens met de mountainbike tijdens de toertocht van Tielt. Ik loop ook heel vaak en zoek tijdens mijn duurlopen graag naar nieuwe offroad stukjes. Tijdens één van mijn looptochten zag ik in Schuiferskapelle wat bordjes om het traject van een wandeltocht aan te duiden. Toen herontdekte ik dit steegje”, vertelt Sven Françoys.

Het steegje straalt rust uit, aldus Sven. “Telkens ik er passeer, krijg ik zin om er even stil te staan en te genieten van alles wat er is: je komt vanuit het niets tussen de bomen waar een enorme stilte je telkens overvalt, je passeert de Kapellebeek waar je het water hoort kabbelen richting Poekebeek, trekt opwaarts langs een boerderij waar de koeien steevast staan te supporteren. Bij het verlaten van de gravelweg heb je bij goed weer een heel mooi zicht op Tielt en zijn deelgemeenten. Op een mooie, vroege ochtend heb je soms het geluk er tussen nevel- of mistbanken terecht te komen, wat het nog net iets specialer maakt.”

Al lopend Tielt gaan verkennen om nieuwe plekken te ontdekken. Het is wat Sven Françoys het liefste doet. “Heel vaak! Je kunt ontelbare lussen maken. Mijn vaste route gaat langs de spoorweg richting Meulebeke en Pittem. Via het Hoogserlei gaat het ook soms richting Egem, waar je na tal van doorsteken in Schuiferskapelle of Ruiselede raakt. Uiteraard verschijnt de Poelberg ook soms tijdens mijn tochten. Die blijft iets speciaals hebben. Het machtige en constant veranderend uitzicht vind ik tot de verbeelding spreken. Er is best wel veel te zien onderweg, terwijl je ook volop van de landelijke en rustige kant van Tielt kunt genieten. Zoals ik al eerder zei, maakt het landelijke en de volkse sfeer me wel vrolijk. Tielt heeft het!” (KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier