Het favoriete plekje van Steve D’hoedt: “Rust op fiets- en wandelpromenade”

“Je hebt hier een adembenemend zicht op de havengeul en de jachthaven”, vertelt Steve D'hoedt. (foto IV)©Isabelle Vanhassel IV
“Je hebt hier een adembenemend zicht op de havengeul en de jachthaven”, vertelt Steve D'hoedt. (foto IV)©Isabelle Vanhassel IV
Redactie KW

In ‘Het favoriete plekje van’ verklapt een bekend figuur wat het mooiste of gezelligste plekje van zijn dorp of stad is. Deze week laten we een van de meest bekende horeca-uitbaters van Nieuwpoort aan het woord, Steve D’hoedt van restaurant De Roos, langs de Kaai in Nieuwpoort over zijn favoriete plekje: de promenade van Nieuwpoort-Stad naar Nieuwpoort-Bad.

Steve D’hoedt is een geboren Nieuwpoortenaar en is samen met zijn partner Natacha Vandamme al 13 jaar uitbater van het restaurant De Roos langs de Kaai 14 in Nieuwpoort. “Mijn lievelingsplekje?” lacht Steve, “dat is hier heel dichtbij, de fiets- en wandelpromenade, van de kaai tot aan het staketsel in Nieuwpoort-Bad. Dat is werkelijk uniek in België. Het is wijlen burgemeester Roland Crabbe die dergelijke promenade had gezien in het zuiden van Frankrijk en dat realiseerde in Nieuwpoort.”

“In de zomer is het er behoorlijk druk, maar in de winter of ’s morgens vroeg is het er heerlijk vertoeven. Ik ga er graag lopen en ook de kinderen Tiana (19) en Jarno (16) komen er graag. Het is er veilig en er is sociale controle. Je hebt er een adembenemend zicht op de havengeul en de jachthaven. Je komt er ook voorbij heel wat groen, het lijkt wel of je in het midden van twee verschillende werelden loopt. De verlichting is er prachtig en je ziet er regelmatig een bootje voorbijvaren. Met een beetje geluk kun je er ook genieten van een zeehondje.”

Pleisterplaats

Steve kent de omgeving al jaren want als kind was het ook al zijn ‘speelplekje’. “Vroeger lagen daar dikken buizen voor zandwinning en er zaten ook veel vissers. Voor ons was dat dé pleisterplaats om te gaan spelen”, geeft Steve mee. Hij is trouwens niet de enige die dolgraag vertoeft op de promenade. “Er zijn heel wat klanten die van Nieuwpoort-Bad naar Nieuwpoort-Stad wandelen en, na hun buikje rond te hebben gegeten, met de kusttram terugkeren naar hun startplaats. Rust, gezelligheid en schoonheid, wat wil je nog meer”, besluit hij.

(PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.