Henk, Lana of Alexander, wie wint de Persprijs in Roeselare?

We zien de genomineerden Alexander Verduyn, Lana Verkest en Henk De Gheldere. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
We zien de genomineerden Alexander Verduyn, Lana Verkest en Henk De Gheldere. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Aan de vooravond van de Batjes reikt de Roeselaarse Perskring traditioneel haar persprijs uit aan individuen of organisaties, die onze Rodenbachstad in een positief daglicht hebben gesteld. Dit jaar zijn Alexander Verduyn, Lana Verkest en Henk De Gheldere de drie genomineerden.

Alle drie de genomineerden reageerden heel vereerd. Toen KSV Roeselare failliet ging en het jeugdvoetbal in haar val dreigde mee te sleuren, stond Alexander Verduyn samen met enkele ouders op de barricades om de favoriete tijdsbesteding van heel wat jonge voetballers te redden. “Eigenlijk heeft het voetbal maar één week stilgelegen. We hebben onmiddellijk een nieuw sterk bestuur samengesteld en van de curator mochten we gelukkig de infrastructuur huren, waardoor we een vliegende start genomen hebben. Ook na de fusie met Daisel blijft de jeugd trouwens in Roeselare spelen.”

De zestienjarige getalenteerde danseres én Belgium’s got talent-finaliste Lana Verkest wist de voorbije moeilijke periode met haar TikTok lentetour VANRSL# in de Roeselaarse binnenstad heel wat jonge en oudere mensen tot een danspasje te verleiden. Lana wordt momenteel zelfs een jaar lang gevolgd voor een nieuw tv-programma. “Ik ben blij met deze kans en vind het supercool dat ik als klein danseresje naast twee doorgewinterde zakenmensen mag staan”, klinkt het lachend. “Ik probeer altijd creatief te zijn en de dingen anders in te vullen dan de rest. Dat was waarschijnlijk de reden van het succes.”

“Het is al langer onze droom om iets op te starten in Rotterdam”

Henk De Gheldere scoorde met zijn team The HomeShakers, een afhaalformule voor verse, vacuüm verpakte cocktails en opende in mei naast Viva Verne in de Kermisstraat en Bar Giraf in de St.-Amandsstraat met Jeanien in de Ooststraat, een derde horecazaak. “Dat cocktailinitiatief in combinatie met kamerplanten deed het megagoed”, aldus Henk. “Na tien maanden stilte was het toch wat koffiedik kijken of Jeanien wel een goeie zet zou blijken, maar we zijn heel content. In de toekomst willen we graag ook nog iets opstarten in Rotterdam. Dat was al langer een droom.”

Online stemmen

De winnaar wordt zoals altijd mee bepaald door de inwoners van Roeselare. “Van vrijdag 4 juni om 20 uur tot zondag 20 juni kan je op de website van de Perskring terecht om je voorkeur uit te spreken. Die stemming wordt gecombineerd met de keuze van de leden van de perskring zelf. Vorig jaar ging dit prestigieuze kleinood naar dokter Ingel Demedts, die de Roeselaarse zorgsector vertegenwoordigde. De bekendmaking van de winnaar gebeurt op vrijdag 25 juni, de avond waarop we op een voorzichtige manier mogen klinken op de opening van de Batjes.

Stemmen kan via www.perskringroeselare.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.