Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Fred Verhaeghe zamelde 19.527 euro in voor Zet in op neuro. © ELD
Redactie KW

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.

“Ik zet me specifiek in voor neurologische ondersteuning en voor verder onderzoek naar de voorlopig ongeneeslijke ziekte MSA, een ziekte waartegen ook mijn vrouw Hadewyck de strijd verloor na zeven jaar ziekte”, verduidelijkt Fred Verhaeghe. “Maar liefst 875 Hello Fred bloemenboxen werden verkocht ten voordele van de UZA Foundation. Per box konden we 17.50 euro schenken aan het goede doel. Dit bedrag samen met meerdere giften, de financiële bijdrage van familie en vrienden op mijn pensioenfeest was goed voor maar liefst 19.527 euro”

Erkenning

“875 boeketten in 875 huiskamers met de moraal van het verhaal dat alle neurologische aandoeningen meer aandacht verdienen, ongeacht op welke leeftijd de ziekte je treft. Tijd om de krachten te bundelen onder de leuze: Zet in op neuro! Zo kunnen we zorgen voor meer ondersteuning, meer financiële middelen, meer naambekendheid en meer erkenning.”

“Deze bloemenactie kon enkel lukken met dank aan de kinderen en kleinkinderen. Ook heel veel dank voor de ondersteuning en hulp van de grote familie en de vele vrienden. Zet in op neuro kan even mooi klinken als Kom op tegen Kanker. Hadewyck was jarig op 12 juni. Ze hoopte dat niemand nog zou moeten meemaken wat zij heeft doorgemaakt. We zijn op haar verjaardag dan ook de cheque gaan overhandigen in het UZ Antwerpen”, besluit Fred Verhaeghe. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier