Hartjesballonnen fleuren Komen op voor Valentijn

Chantal Lewandowski en Annie Verolleman bij de ballonnen.© CLL
Chantal Lewandowski en Annie Verolleman bij de ballonnen.© CLL
Christophe Lefebvre

Valentijn staat voor de deur en dit jaar wordt het een bijzondere editie. Door de coronamaatregelen is er van romantische verrassingen weinig sprake. Toch wordt er in Komen, dankzij SIDEC, hartelijke warmte in de straten gebracht. Meer dan 2500 hartjesballonnen moeten het liefdesvuur aanwakkeren.

Als tortelduifjes op citytrip vertrekken of heerlijk gaan tafelen in een romantisch restaurant? Dit jaar werden deze valentijnsklassiekers verbannen in een poging het hoofd te kunnen bieden aan de coronadreiging. Heel wat handelaars zien ook deze commerciële topdag in het water vallen en van winkelende koppeltjes is er geen sprake.

Hartjesballonnen

“Toch proberen we in deze negatieve periode de nadruk te leggen op de warmte en de liefde, zelfs wanneer het bijna onmogelijk lijkt!” Chantal Lewandowski (60), aan de slag als animatrice voor de ondernemersvereniging SIDEC, trekt samen met haar collega Annie Verolleman (60) door de Komense straten om er overal hartjesballonnen op te hangen. “Wie doorheen Komen en de deelgemeenten wandelt, moet meteen voelen dat hier nog steeds de warmte overheerst. Dankzij onze roze en rode ballonnen, vergezeld van grote borden met daarop liefdevolle boodschappen, proberen we de hoop bij iedereen te stimuleren. De situatie is nu niet goed, maar voor liefde is er altijd plaats, vooral in Komen-Waasten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.