Hard werken en polyvalentie is de sterkte van dansschool Kreadance

Het Krea Dance Team met Dimi Covent (links) mag eindelijk weer oefenen. De lessen van Kreadance gaan de hele zomer door. (foto SL)
Redactie KW

Bij dansschool Kreadance DiVa leren zelfs de peuters dansen met de disciplines van ballet, en wie weet schoppen ze het ooit tot in het Krea’s Dance Team dat jaar na jaar successen boekt op internationale wedstrijden. “Onze sterkte is onze veelzijdigheid en het familiale karakter van onze vereniging”, benadrukt Dimi Covent.

Het is druk bij Kreadance DiVa. Tot grote tevredenheid van Dimi Covent (34), de voorbije maanden wil hij zo snel mogelijk vergeten. “We zijn een vereniging, maar anderzijds is dit ook een bedrijf, een dansschool. Onze show en tal van kampen vielen door corona in het water. De lessen gingen vanzelfsprekend evenmin door maar waren wel al betaald. Als compensatie dansen we de hele zomer door, iedereen krijgt de mogelijkheid om te blijven dansen. En wie dit semester lidgeld betaalde, krijgt 20 procent korting voor volgend semester.”

Zestig jaar terug werd Krea Ballet opgericht door ‘madam van ‘t Ballet’ Annie Vandenborre. Een tijdlang huisde de dansschool in Bissegem, tot Dimi samen met zus Vanessa – vandaar DiVa – vijftien jaar geleden de school overnam en enkele jaren later terug naar Wevelgem verhuisde. Naar de vroegere Levensboomschool. Het ledenaantal groeide explosief, van 180 tot 600 leden en er zijn 22 lesgevers.

Balletdisciplines

“We hebben twee dansstudio’s en die zijn iedere dag bezet van 16.30 tot 22 uur”, zegt Dimi die sinds zus Vanessa tien jaar geleden andere oorden opzocht, de zaak alleen runt. “Met heel veel hulp van mijn ouders”, benadrukt hij.

De shows van Krea Dance zijn telkens hoogstaand. (GF)
De shows van Krea Dance zijn telkens hoogstaand. (GF)

“Welke leeftijd je ook hebt, bij ons leer je dansen met disciplines van ballet. Ze moeten met een balletpakje in de les staan, vanaf het derde leerjaar kunnen ze ook kiezen voor jazzdans. Vanaf dan kan er jaarlijks een stijl bijkomen, zo kunnen ze jaar na jaar naar iets uitkijken. Vanaf een bepaalde leeftijd kan iedereen die dat wil ook in een wedstrijdteam uitkomen, maar dat is zeker niet verplicht. Het is essentieel dat elke danser zich belangrijk voelt in het geheel. Maar wie zich verder wil opwerken in het dansen, kan dat. Het hoogste team – ons Krea Dance Team – neemt deel aan internationale wedstrijden in Jazz en Modern.

In de prijzen

Kreadance is al vijf jaar op rij Vlaams en Belgisch kampioen in Jazz en Modern. Jaarlijks trekken ze onder meer naar ‘The Barcelona Dance Awards’, waar enkel amateur dansscholen aan deelnemen. Telkens behalen ze er een hoop prijzen. “Onze sterkte is de persoonlijke aanpak, hard werken en vooral polyvalentie”, is Dimi overtuigd. “We zijn in niets de beste. Niet in Jazz, niet in Modern. Onze sterkte ligt erin dat we alles goed kunnen. In de tienkamp van het dansen behalen wij wellicht de titel. En we zijn een familiale vereniging, zowat alle lesgevers komen uit eigen kweek, en daar zijn wij ook wel trots op.”

Dimi roept op om in deze periode solidariteit te tonen. “Naar alle verenigingen toe. Het is voor ons onmogelijk om alle lidgeld terug te geven. De verenigingen hebben het niet gemakkelijk, het zou mooi zijn dat leden en ouders daar rekening mee houden.”