https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Handmade in Brugge en Bits of Love lanceren kerstwebshop

V.l.n.r. Evelyne Demey, Sofie Keersebilck, Ellen Vandebulcke, Pablo Annys, Bart Geernaert, Sophie Watelle en Jessica Kellner.©Davy Coghe Davy Coghe
V.l.n.r. Evelyne Demey, Sofie Keersebilck, Ellen Vandebulcke, Pablo Annys, Bart Geernaert, Sophie Watelle en Jessica Kellner.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Voor de eindejaarsperiode ontwikkelde Handmade in Brugge, de vereniging van Brugse ambachtsmensen, samen met digitale studio Bits of Love een tijdelijke kerstwebshop.

Bedoeling van de kerstwebshop van Handmade in Brugge en Bits of Love is om de producten van Brugse ambachtelijke makers én thematische geschenkboxen in deze eindejaarsperiode, met kerst en Nieuwjaar in het verschiet, gemakkelijk bij het publiek te krijgen.

“De coronamaatregelen hebben ook op de Brugse makers een grote impact gehad omdat ze hun atelier of winkel moesten sluiten. Daarom ondersteunen we hen tijdens deze eindejaarsperiode extra met deze tijdelijke webshop. Toen Bits of Love aangaf dat ze net zoals wij iets wilden doen voor de lokale handelaars, hebben we er samen onze schouders onder gezet”, zegt Evelyne Demey, projectmedewerker van Handmade in Brugge.

Thematische boxen

Naast de individuele producten van een hele reeks Brugse ‘makers’ kun je op de webshop ook terecht voor vier thematische boxen. Zo is er een voor de zoetebek, de bierproever, de boekenfanaat en de koffieliefhebber.

In deze laatste box vind je twee ‘omhelzing’-kopjes van Sophie Watelle samen met een koffielepeltakje van Het Lepelhuis en drie soorten gemalen koffiebonen van Dees Koffie. De vier boxen, die je als handige bewaardoos kan sparen, dragen de warme boodschap ‘alles komt goed’ in een mooi letterontwerp van Maud Bekaert.

Extra duw in de rug

Ook schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (SP.A) is enthousiast over het project. “Het economische belang van het netwerk van Handmade in Brugge voor onze stad valt niet te onderschatten. De 84 labelhouders genereren samen een omzet van meer dan 23 miljoen euro, waarvan 85% toegespitst op de lokale markt.”

“De covidcrisis heeft ook hen geraakt, daarom is deze webshop voor hen een extra duw in de rug. En de samenwerking van Handmade in Brugge en Bits of Love maakt het tot een sterk Brugs verhaal.”

De kerstwebshop staat nog tot en met 11 januari online en is te vinden op www.shophandmadeinbrugge.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten