Grote Makt van Kortrijk wordt 3 weken lang een sportstrand

De Grote Markt van Kortrijk verandert van 18 mei tot en met 2 juni opnieuw in een gigantisch sportstrand. Naar goede gewoonte zullen tussen midden mei en begin juni heel wat sportievelingen zich kunnen uitleven in een zandbak van maar liefst 650 ton op de kasseien van de centrumplaats van Kortrijk. Elke week zal een andere discipline het voortouw nemen in de spelen. Onder de disciplines vallen onder andere handbalclub Apolloon, rugbyclub Curtrycke en volleybalclub Balti-Kortrijk die de beachvariant van hun sport zullen beoefenen.

© TV

Het programma is ondertussen volledig uitgedokterd en er werd besloten om te openen met een jeugd- en volwassenentornooi georganiseerd door handbalclub Apolloon. Het weekend erop volgt de rugbyclub en het daaropvolgend weekend de volleybalclub. “Het is het eerste jaar dat we een bedrijventornooi organiseren en dat was meteen een schot in de roos. We moesten zelfs twee bedrijven teleurstellen omdat we volzet waren. Een teken dat we met onze ideeën op de goede weg zijn dus”, besluit voorzitter Jurgen Demolie van Balti Kortrijk.

Het evenement trekt jaarlijks heel wat gegadigden en zorgt dan ook voor overvolle terrasjes op de Grote Markt. Ook bij regenweer gaan de wedstrijden gewoon door, zolang de veiligheid het uiteraard toelaat. “Aanrader is absoluut het laatste weekend waarin het Belgisch kampioenschap Beachvolley zal plaatsvinden met toppers uit de wereld. Op zaterdag 1 juni zullen de kwalificaties plaatsvinden en op zondag 2 juni de finales”, aldus Jurgen Demolie nog.

Vakantiesfeer

Ook schepen van Sport Arne Vandendriessche staat volledig achter het evenement. “We transformeren de Grote Markt opnieuw in een sportstrand voor enkele weekends. Op die manier brengen we de vakantiesfeer in onze binnenstad en krijgen heel wat teamsporten de kans om hun enthousiasme aan het grote publiek te tonen.”

De organisatie kijkt reikhalzend uit naar een zonnige editie. Speciaal voor de foto zetten ze hun witte zonnebril op. “We verwachten zon, strand, zonnecrème, frisse drankjes, volle terrassen en een heel aangename sfeer op het sportstrand. Een absolute aanrader voor wie relaxed wil genieten van sport.”

Er is ook goed nieuws voor de zandliefhebbers want na het evenement wordt het zand gerecupereerd voor een speelplein dat op de Grote Markt zal verschijnen. Het zand zou een centrale rol moeten spelen rond het speelplein. Wie echter wil genieten van de rustieke kasseien zal moeten wachten tot in oktober want dan pas verdwijnt het zand met speeltuin naar een andere locatie.

Programma:

28/5: stadstornooi

29/5 vanaf 13u: jeugdtornooi

29/5 vanaf 17u30: Bedrijventornooi

30/5 vanaf 10u: lidl-teambuilding

30/5 vanaf 14u30: recreantentornooi

31/5 vanaf 10u: manche van AMAbeach tornooi

31/5 vanaf 17u30: damestornooi

1 en 2 juni: kwalificaties en finales Belgisch Kampioenschap Beachvolley.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.