Gratis vat voor alle vatenklanten brouwerijen Watou

De brouwerijen St.Bernardus en Kazematten steken een hart onder de riem van alle horeca-ondernemers.

“We willen iedere vatenklant een gratis vat schenken”, zegt Pieter Verdonck van de brouwerij. © MD

“Ondertussen zijn we een maand ver met de quarantainemaatregelen door het coronavirus en op dit moment is het nog hoogst onduidelijk wanneer de horecazaken weer zullen mogen opengaan. Vanuit Brouwerij St.-Bernardus leven we mee met de horeca-ondernemers. Het is misschien maar een kleine pleister op de wonde, maar we willen iedere vatenklant een gratis vat schenken”, zegt Pieter Verdonck van de brouwerij.

“Eens de horeca weer open mag, hopen we zo ons steentje bij te dragen in functie van een succesvolle heropstart. Iedere horecaklant kan zijn of haar gratis vat claimen via een nieuwe pagina op onze website. We gaan deze actie niet enkel communiceren via de respectievelijke bierhandelaars van iedere horecaklant, we zullen ook de volgers van onze Facebookpagina oproepen om (de zaakvoerder van) hun stamcafé te taggen in de hoop de boodschap zo ruim mogelijk te verspreiden”, aldus nog Verdonck.

Gratis vat voor alle vatenklanten brouwerijen Watou

Ook voor brouwerij De Kazematten

Net zoals Brouwerij St.-Bernardus wenst ook Brouwerij Kazematten de vatenklanten te ondersteunen met een gratis vat. De horeca-ondernemers kunnen hun vat claimen via volgende link. De communicatie hieromtrent zal gelijkaardig verlopen als de vatenactie van St.Bernardus.

Gratis vat voor alle vatenklanten brouwerijen Watou

Verlenging cadeaubonnen

De brouwerij steekt ook een hart onder de riem van de bezoekers van de toeristische werking. De quarantainemaatregelen hebben ook een grote impact op de toeristische werking van de brouwerij. “We hebben nog even de brouwerijwinkel opengehouden, maar ondertussen is naast Guesthouse Brouwershuis, Bar Bernard nu dus ook de brouwerijwinkel gesloten. Onze klantendienst staat wel paraat via telefoon, mail en onze webshop is ook nog steeds up and running. Gezien heel wat aangekochte cadeaubonnen vervallen in de komende weken en maanden hebben we beslist dat alle cadeaubonnen die vervallen vóór 31 augustus 2020, geldig blijven tot het eind van het jaar. Dit gaat zowel over cadeaubonnen voor de brouwerijwinkel, voor Bar Bernard als overnachtingen in Guesthouse Brouwershuis. Gezien de social distancing maatregelen hebben we ook ingezet op de ontwikkeling van een nieuwigheid op onze webshop. Je kan nu ook cadeaubonnen online versturen naar iemand, inclusief jouw gepersonaliseerde boodschap voor de ontvanger. Zo helpen we de mensen toch opnieuw iets dichter bij elkaar te brengen in deze vreemde tijden”, zegt Pieter Verdonck nog.

Gratis vat voor alle vatenklanten brouwerijen Watou

De St.-Bernardus Facebook Community telt ondertussen al meer dan 25.000 volgers. “We zijn heel verheugd om te zien dat onze online community op Facebook leeft en daarom hebben we besloten om komende zaterdag 18 april iedereen een blijk van onze waardering te geven. Op die dag bieden we 25% korting aan onze volgers, te besteden in onze webshop. De kortingscode wordt eerstdaags bekendgemaakt via, jawel, onze Facebookpagina”, besluit Pieter Verdonck.

Samen met de vereniging van Belgische Brouwers werd een actie op poten gezet om de horeca-ondernemers te steunen in de verkoop van aankoopbonnen. Via de website www.horecacomeback.be kan je zo jouw favoriete horecazaak nu al een duwtje in de rug geven. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.