Gouverneur met burgemeesters en korpschefs op studiereis naar China

© belga
Redactie KW

Gouverneur Carl Decaluwé is met een zestal burgemeesters en een 13-tal korpschefs uit West-Vlaanderen op studiereis naar China. Ze willen er een en ander opsteken over (verkeers) veiligheid.

De gouverneur en zijn gezelschap zijn maandag vertrokken voor een tiendaagse reis naar Shanghai, Hangzhou en Beijing. Ze willen er heel wat opsteken over verkeerssignalisatie, camerabeveiliging, smart city… “We gaan ook naar innovatieve bedrijven”, zegt gouverneur Decaluwé, aan de telefoon vanuit China. “Zo zullen we een bezoek brengen aan de vestiging van Barco, die in Beijing apparatuur leverde voor de dispatching van de politie.”

“In Shanghai kregen we al een schitterend voorbeeld van iets wat de politie er zelf ontwikkeld had om het oversteken op de zebrapaden beter te reguleren, rekening houdend met de snelheid van de auto’s”, aldus de gouverneur. “De zebrapaden zijn er ook verlicht, want door de smartphones kijken mensen dikwijls naar beneden als ze aan het oversteken zijn. We willen zien wat allemaal mogelijk is en ideeën opdoen die we ook bij ons kunnen gebruiken.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.