https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Godelieve (104) herbeleeft haar huwelijksreis naar Lourdes: “Ik ben er dan nog eens uit”

Godelieve en kleinzoon Danny Cool bij de 'bedevaartstrein' dinsdagmorgen. © gf
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

In het Franse bedevaartsoord zal ze in de bloemetjes gezet worden want het is de eerste keer dat een Vlaamse eeuwelinge meereist met de zogenaamde ‘bedevaartstrein’.

Na haar ballonvlucht van enkele jaren geleden maakt Godelieve Voet weer een droom waar: haar huwelijksreis nog eens overdoen…. naar Lourdes. Godelieve huwde meteen na de oorlog in 1946 met Marcel Pauwels maar het was pas in het heilige jaar 1950 dat ze op huwelijksreis naar Lourdes trokken.

Marcel was er dinsdagmorgen niet bij, hij liet helaas al in 1987 het leven. Maar haar kleinzoon Danny Cool wijkt geen seconde van haar zijde. “Fenomenaal toch dat mémé ook dit nog mag meemaken,” glundert de kleinzoon en mantelzorger Danny dinsdagmorgen op het perron in Tourcoing, het beginstation van de zogenaamde bedevaartstrein die rechtstreeks naar Lourdes spoort.

Bisschop Lode Aerts

Ook bisschop Lode Aerts was dinsdag van de partij en hij liet het niet na om de eeuwelinge te groeten op de bedevaartstrein naar Lourdes. “Het was een kort maar hartelijk gesprek,” weet Danny te vertellen. “Het is namelijk voor het eerst dat een eeuwelinge meereist met Vlaanderens Bedevaarten. Mémé zal dan ook in de bloemetjes worden gezet”.

Godelieve ziet de trip enorm zitten. “Ik zie al een hele tijd uit naar deze reis. Het is niet alleen een bedevaart voor mij, ik ben er dan ook eens uit en krijg zo de kans om de wereld te zien.”

Kranige dame

Godelieve is geboren in Steenkerke bij Veurne. Na haar huwelijk ging ze op de boerderij van Marcel wonen in Kaaskerke. Ze kregen twee kinderen. Intussen zijn er al drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Na het overlijden van Marcel verhuisde Godelieve naar Diksmuide en dan naar Lo. De kranige dame bleef zelfstandig wonen tot ze bijna 102 jaar was. Sinds drie jaar woont verblijft ze in Huize Zonnelied in Ieper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten