Vakbonden voeren opnieuw actie tegen defusie Henri Serruysziekenhuis Oostende

Burgemeester Bart Tommelein. © Peter MAENHOUDT

Maandagavond 25 oktober hebben de vakbonden opnieuw actie gevoerd tegen de stopzetting van de fusie tussen het Henri Serruysziekenhuis Oostende en AZ Sint-Jan Brugge. De defusie komt er omdat er van twee Oostendse ziekenhuizen één ziekenhuis wordt gemaakt. De vakbonden zijn ongerust over de toekomst van het ziekenhuispersoneel en de kwaliteit van de gezondheidszorg.

Maandagavond vindt de algemene vergadering plaats van het Henri Serruysziekenhuis in Oostende. Daarop wordt de definitieve beslissing tot de defusie van het ziekenhuis met AZ Sint-Jan Brugge genomen. Het is de bedoeling dat de twee Oostendse ziekenhuizen Henri Serruys en AZ Damiaan samen één Oostends ziekenhuis vormen onder een vzw-ziekenhuisvereniging.

Petitie afgegeven

Vakbonden voerden voor de vergadering actie tegen de defusie. Actievoerders vormden er een ‘erehaag’ maar bij aankomst van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) keerden de actievoerders hem de rug toe. Op hun T-shirts stonden de boodschappen ‘Je suis Henri Serruys’ en ‘team Sint-Jan’ te lezen. De actievoerders poogden opnieuw om de petitie tegen de defusie af te geven aan de burgemeester. Dat was bij vorige actie niet gelukt.

“Burgemeester moet praten met ons”

“Deze keer nam de burgemeester de petitie aan maar ruimte voor een gesprek was er niet”, zegt Martine Dewitte van ACV. “Met de actie wilden we nogmaals duidelijk maken dat de burgemeester het gesprek over de loon- en arbeidsvoorwaarden niet uit de weg kan gaan en met ons moet praten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier