Ook in Wevelgem vult oproep op Facebook de reservelijst van het vaccinatiecentrum

Het centrum is al open sinds begin deze week.©Stefaan Lernout SL
Het centrum is al open sinds begin deze week.©Stefaan Lernout SL
Redactie KW

De gemeente Wevelgem is bezig met de opmaak van een reservelijst voor het vaccinatiecentrum. Op die lijst staan namen van inwoners die gebeld kunnen worden als er door onvoorziene omstandigheden vaccinaties over zouden zijn. De gemeente en het vaccinatiecentrum gebruiken de sociale netwerksite Facebook om kandidaten voor die reservelijst te vinden.

In het vaccinatiecentrum in de Porseleinhallen zijn er vier vaccinatielijnen. “Dat wil zeggen dat we 100 mensen per uur kunnen vaccineren, als we daar voldoende vaccins voor geleverd krijgen”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “Op 21 februari gaven we de eerste prikjes in onze Porseleinhallen. Intussen werden er al een 200-tal inwoners hier gevaccineerd.”

De eerste groep die aan bod kwam zijn de eerstelijnszorgberoepen en enkele vrijwilligers van het vaccinatiecentrum. Daarna wordt doelgroepgericht uitgenodigd. Om zeker te zijn dat geen enkele prik verloren gaat, legt de gemeente nu een reservelijst aan. Als er door onvoorziene omstandigheden prikjes over zijn, worden de mensen van de reservelijst opgebeld.”

Korte tijd vrijmaken

“Om te zorgen dat daar voldoende mensen op staan, lanceren we een oproep naar onze inwoners, onder meer via Facebook”, vervolgt burgemeester Seynhaeve. “Als je je op korte tijd kan vrijmaken om naar het vaccinatiecentrum te komen, geef dan jouw contactgegevens door. Ook inwoners die niet tot de eerste doelgroepen behoren, kunnen zich nu al aanmelden. Als we mensen opbellen, beginnen we altijd bij de mensen die bovenaan de volgordelijst staan.”

“We lopen zo het lijstje af tot we voldoende mensen hebben gevonden voor alle beschikbare vaccins. Op deze manier kan het dus wel gebeuren dat iemand binnen zijn doelgroep wat vlugger gevaccineerd wordt”, besluit burgemeester Seynhaeve.

Wie zich wil registreren kan zijn gegevens achterlaten op www.wevelgem.be/form/reservelijst-vaccin-covid-19

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.