WZC Rozenberg (Oostrozebeke) geschrapt van lijst van verhoogd toezicht; voorlopig stil rond onderzoek naar insulinemoorden

De rust kan nu definitief terugkeren naar WZC Rozenberg. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Nadat begin dit jaar in WZC Rozenberg al de opnamestop, die in september 2022 werd opgelegd, werd opgeheven, is het Oostrozebeekse woonzorgcentrum nu ook van de lijst van verhoogd toezicht geschrapt. Schepen Carine Geldhof is verheugd: “Nu kunnen we verder bouwen aan onze toekomst.”

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft het woonzorgcentrum Rozenberg geschrapt van de lijst met verhoogd toezicht. Het stond onder verhoogd toezicht omwille van een aantal opmerkingen op vlak van het medicatiebeheer en zorgregistraties.

Op 9 januari 2023 besliste het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid dat de opnamestop kon worden opgeheven. Nu is ook het verhoogd toezicht niet langer van toepassing. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid geeft aan dat er uit de recente inspectiebezoeken een fundamentele en duurzame verbetering van de werking blijkt.

Inspanningen werpen vruchten af

Carl Vereecke, algemeen directeur van Oostrozebeke, reageert tevreden. “Onze volgehouden inspanningen om de registraties in het digitale zorgdossier te verbeteren werpen hun vruchten af. Dit is het resultaat van sterk teamwork. Een bijzondere dank aan alle medewerkers van onze woonzorgcentrum en aan alle externe hulp.”

Carine Geldhof, eerste schepen bevoegd voor het woonzorgcentrum Rozenberg, voegt er aan toe: “Dit is voor ons woonzorgcentrum een belangrijke stap, het is echter geen eindpunt maar een vertrekpunt waarbij we verder bouwen aan de toekomst. WZC Rozenberg is een plek waar kwaliteitsvolle zorg wordt verstrekt en waar het voor senioren aangenaam wonen en leven is.”

Sinds 2020 loopt er een onderzoek naar drie verdachte overlijdens en vijf verdachte ziektebeelden in woonzorgcentrum De Rozenberg in Oostrozebeke. Er was telkens sprake van een abnormaal hoge hoeveelheid insuline in het bloed. Volgens Zorg en Gezondheid werd het agentschap niet op de hoogte gebracht van de ernstige incidenten die plaatsvonden. “Het onderzoek loopt wellicht nog, maar het blijft daar stil rond. Wij horen alvast niets”, zegt schepen Carine Geldhof die eerder al in onze krant, samen met de directrice, getuigde en hoopte dat de dader zo snel mogelijk gevat zou worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier