Dankzij schenking kan vzw Zonnebloem uit Heule met zes kinderen op stap in Buggy XL

Els Vandoolaeghe (directeur), Roos Cattebeke (meter van het CERA-project), Anita en Eline (opvoedsters) en 4 gelukkige kinderen.© GF
Els Vandoolaeghe (directeur), Roos Cattebeke (meter van het CERA-project), Anita en Eline (opvoedsters) en 4 gelukkige kinderen.© GF
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Vzw de Zonnebloem in Heule is een extra grote buggy rijker. Voortaan kunnen ze met zes kinderen tegelijk op stap. “Dit is een geschenk op het juiste moment”, klinkt het.

Zonnebloem vzw draagt zorg voor kinderen en jongeren tot 25 jaar met een beperking. Deze organisatie versterkt de gezinnen in de persoonlijke zorg om hun kind. Het is een multifunctioneel centrum met een waaier van aanbod van dagbesteding, dagopvang, verblijf, crisisopvang, dienst bij-ZON-der tot ondersteuning bij overgangsmomenten (GIO).

Handig geschenk

“We hebben een project ingediend bij de Cera-bank. Onze wens was het bekomen van een buggy voor meerdere kinderen”, vertelt directeur Els Vandoolaeghe. “De Cera is ons project genegen en ondersteunt het met het financieren van een buggy XL. Kostprijs bedraagt 1.950 euro. Het is echt een handig geschenk.” De Heulse Roos Cattebeke, werkzaam bij Cera Bank regionaal, is meter van het project.

De buggy XL komt op het ideale moment. “Door corona gaan we meer naar buiten met de kinderen”, zegt Els. “Met ons nieuw vervoermiddel kunnen we direct met zes op stap. We gaan deze direct inzetten. De kinderen stralen nu al als we de buggy tevoorschijn halen.”

“De kinderen zitten op 3 hoogtes, zo kan iedereen recht voor zich uit kijken”

De buggy XL is niet zomaar één uit de duizend. Hij is gemaakt op maat en volgens de wensen van De Zonnebloem. “Een holderdebolderkar is het zeker niet”, lacht Els. “Onze buggy is comfortabel ingericht. Ieder kind heeft zijn eigen zitje, veiligheidsgordel en hoofdsteun.”

De buggy XL is licht, vlot bestuurbaar, gaat gezwind de stoep op en af en is door één persoon te besturen. “Dat is wel gemakkelijk en een meerwaarde als je eropuit trekt. Normaal is het een buggy of een rolstoel per kind met een begeleider. Daarnaast zitten de kinderen op drie hoogtes. Zo kan iedereen recht voor zich uit kijken. Veel gezelliger dan op iemands rug zitten te staren. Deze extra grote buggy maakt onze kinderen gelukkig. Het is echt een aanrader”, licht de directeur toe.

Handig en licht

De buggy XL zal meer en meer in het Heulse straatbeeld te zien zijn. Maar die is handig en licht van gewicht en kan dus vlotjes in de bus. “We gaan ermee op uitstap naar provinciedomein De Gavers in Harelbeke en provinciedomein Bergelen in Gullegem. Met de lente en zomer in zicht zullen we hem goed kunnen gebruiken.”

“Ja, we zijn er echt blij mee. De kinderen zijn gelukkig, de begeleiders zijn in hun nopjes. Kortom, De Zonnebloem straalt. Voor alle duidelijkheid: we hebben geen zesling in De Zonnebloem”, besluit Els Vandoolaeghe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.