Vaccinatiecentrum in Westkapelle is klaar: “Al tweehonderd niet-medische vrijwilligers hebben zich gemeld”

In de eerstkomende weken worden alle procedures uitgetest zodat het vaccinatiecentrum op 15 februari volledig operationeel is.© MM
In de eerstkomende weken worden alle procedures uitgetest zodat het vaccinatiecentrum op 15 februari volledig operationeel is.© MM
Redactie KW

Het vaccinatiecentrum in Molenhoek is klaar voor de dienst. Vanaf 15 februari is de zaal volledig operationeel. “Er hebben zich ook al meer dan tweehonderd niet-medische vrijwilligers gemeld”, zegt eerste schepen Piet De Groote. Ondertussen hebben al meer dan duizend inwoners van Knokke-Heist een vaccin ontvangen.

Het sportcentrum Molenhoek in Westkapelle is volledig omgebouwd tot een vaccinatiecentrum met vier aparte lijnen conform de richtlijnen die door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en de Eerstelijnszone Oostkust zijn opgelegd. Om de digitale registraties vlot te laten verlopen, zijn bijkomende computerleidingen en Wifi-verbindingen gerealiseerd. Er is ook een noodgenerator voorzien om de koeling van de vaccins te garanderen mocht er zich een elektriciteitspanne voordoen.

Callcentrum en transport voor mindermobiele personen

Er komt een speciaal callcentrum en aparte webpagina waar iedereen terecht kan met vragen. In samenwerking met De Lijn, de mindermobielencentrale en de plaatselijke taxibedrijven wordt er ook een vervoersplan uitgewerkt om personen die minder goed te been zijn vlot naar Molenhoek te transporteren en vervolgens terug naar huis te brengen. “Over de praktische organisatie en details moeten nog de nodige afspraken gemaakt worden. Al is het centrum sowieso vlot en goed bereikbaar”, zegt eerste schepen Piet De Groote.

Vanaf 15 februari volledig getest en operationeel

In de eerstkomende weken worden alle procedures uitgetest zodat het vaccinatiecentrum op 15 februari volledig operationeel is. De effectieve startdatum hangt af van de levering van de vaccins. Het vaccinatiecentrum zal in een eerste fase voor de groep van 65-plussers 7 dagen op 7 geopend zijn van 9 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur.

Momenteel hebben zich voor Molenhoek reeds 200 niet-medische kandidaten aangemeld die zich vrijwillig wensen in te zetten als steward of administratief medewerker. Dit aantal volstaat ruimschoots om in de eerstkomende maanden alles in goede banen te leiden. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.