Milcobel haalt abdijkaas die bij Carrefour verkocht werd uit handel omdat er mogelijk listeria in zit

© (Foto BELGA)

Milcobel heeft uit voorzorg abdijkaas van het merk Carrefour uit de handel genomen. Consumenten mogen het product niet meer eten omdat mogelijk listeria aanwezig is in het product. Dat meldt Carrefour maandag.

Het gaat om abdijkaas van 230 gram van het merk Carrefour, verkocht in diverse vestigingen van Carrefour en in winkels van Mestdagh.

Carrefour heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besloten de producten bij de consumenten terug te roepen. De producten zijn uit de handel gehaald. Er werden echter een aantal producten op de Belgische markt verkocht voor de terugroeping. “Consumenten die bovenstaande producten in hun bezit hebben, worden gevraagd om ze niet te consumeren en ze terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald worden”, legt Carrefour uit.

De supermarktketen raadt mensen die bovenstaande producten gegeten hebben en symptomen vertonen zoals koorts en/of hoofdpijn aan om hun huisarts te raadplegen. Deze symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour België op het gratis nummer 0800/910.11.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.