Lokale coronamaatregelen in Oostrozebeke verlengd tot en met zondag 4 april

Het testen van leerlingen en personeelsleden van de school gebeurde in de sporthal.
Het testen van leerlingen en personeelsleden van de school gebeurde in de sporthal.
Redactie KW

Oostrozebeke kende twee weken geleden een opstoot in besmettingscijfers. Daarom besliste de burgemeester om alle georganiseerde sport- en vrijetijdsactiviteiten te verbieden tot en met 29 maart en de twee scholen in het centrum sloten de deuren. Deze lokale maatregelen worden verlengd tot en met zondag 4 april.

Het aantal positieve coronatesten in Oostrozebeke is gestaag aan het dalen. Ondertussen is de piek van meer dan 130 besmettingen achter de rug en zijn er nu nog een 60-tal.

Op vrijdag 26 maart werden heel wat leerlingen en personeelsleden van de school voor een tweede keer getest. Het testen van meer dan 300 personen gebeurde coronaveilig in de sporthal.

Aangezien de cijfers in Oostrozebeke gunstig evolueren, doch nog niet gedaald zijn tot op het toelaatbare niveau, zullen de lokale maatregelen die vastgelegd werden in het burgemeestersbesluit nog verlengd worden tot en met zondag 4 april. Vanaf maandag 5 april stoppen de lokale maatregelen en komen de federale maatregelen terug in werking.

Toch Tsjakakampen in paasvakantie

Dat betekent meteen dat de Tsjakakampen in Oostrozebeke toch kunnen doorgaan, kinderopvang ‘De Wiemkes’ terug de deuren mag openen en georganiseerde sportactiviteiten terug kunnen opstarten vanaf maandag 5 april.

De burgemeester sprak de bevolking reeds toe via een videoboodschap om iedereen een hart onder de riem te steken en te blijven volhouden. Ook benadrukte hij nog eens het belang van zich te laten vaccineren en de maatregelen strikt te blijven volgen.

Telefooncampagne

In navolging hiervan besliste het gemeentebestuur om te starten met een telefooncampagne om mensen (75+ en sociaal kwetsbaren) te bereiken, die geen of weinig toegang hebben tot de sociale media. Dit heeft tot doel om deze bevolkingsgroepen te bereiken in het sensibiliseren rond het vaccineren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.