Kwart van alle meerderjarige Oostendenaren kreeg al prik tegen corona

Redactie KW

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oostende is de afgelopen week opnieuw lichtjes gedaald. Er waren 16 procent minder besmettingen dan in de vorige weekcijfers. Bijna een kwart van alle meerderjarigen kreeg intussen een eerste prik.

In de Oostendse woonzorgcentra kwamen er voor de zesde week op rij geen nieuwe besmettingen bij. In één Oostendse voorziening met assistentiewoningen is er wel een uitbraak, waarbij 14 bewoners en één medewerker positief testten. Er wordt cohortzorg toegepast: de bewoners worden ter plaatse verzorgd met veel aandacht voor persoonlijke beschermingsmiddelen zodat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.

In AZ Damiaan worden momenteel 25 patiënten met covid verzorgd, van wie er zeven intensieve verzorging krijgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan worden zeven patiënten behandeld na besmetting met het coronavirus, van wie twee op de afdeling intensieve zorg.

24,78% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. Bij de Oostendse 65-plussers is dat één op twee. In het vaccinatiecentrum zelf kregen op vandaag al 12.747 burgers een vaccin. Deze week wordt er elke dag gevaccineerd in Kursaal en staan er opnieuw 7.800 vaccins ingepland, waarvan ook een aantal tweede prikken.

Inbreuken

De eerste week van de paasvakantie verliep kalm in Oostende, er waren nergens problemen met grote drukte. Er is wel beter weer op komst, dus wil de stad graag herhalen dat het erg belangrijk blijft om alle maatregelen goed op te volgen.

Zoals elke week handhaafde de lokale politie de verschillende maatregelen. Er werden afgelopen week slechts drie ‘corona-pv’s’ opgesteld in Oostende. Twee keer stelde de politie een inbreuk op de avondklok vast en één handelszaak kreeg een proces-verbaal wegens inbreuken op de coronamaatregelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier